Egészségtudatosság

Ahhoz, hogy egészségtudatosságról beszéljünk, világosan kell leírnunk, hogy mit értünk az egészség fogalmán. A World Health Organization (WHO) meghatározása szerint az egészség a teljes testi, lelki és szociális jólét állapota, vagyis az egészség fogalmát nem egyszerűsíthetjük le a betegség vagy a fogyatékosság hiányára. Ahogyan az emberi lét is összetett, úgy maga az egészség is az, s ha az egyik eleme sérül, az kihat az élet minőségére.

A biológiai, a lelki, a mentális, az emocionális, a szociális egészség egysége biztosítja az egészséges emberi lét feltételeit. Az egészség ,,törékenységét” persze adottságaink, a környezet, de sokban mi magunk is befolyásoljuk.

Minél korábban ismerkedünk az egészséges életmóddal, az annál inkább az életünk természetes részévé válik. Kezdjük gyerekkorban! A gyerekkorban látott minták egy egész életen át meghatározzák a szokásainkat. Megfelelő információval, odafigyeléssel, megfontoltan válasszuk az egészséget!

Itt azonnal üzenhet alapítványunknak

Név *:
Telefon *:
E-mail *:
Üzenet *:

Az adatkezelésről bármikor jogosult tájékoztatást kérni, valamint az adatok helyesbítését avagy törlését igényelni a “21 Nő az egészségügyért” Alapítvány 1061 Budapest, Király u. 12. címére postai úton, avagy a kertesz.eva@21no.hu e-mail címre küldött levélben.

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!

Találkozzunk a facebook-on is:

A portál motorja a projekto