A SPORT AZ, AMI ÁTSEGÍTHET A KRÍZISEN?

2020.04.28.

A SPORT AZ, AMI ÁTSEGÍTHET A KRÍZISEN?

Maradj otthon! - talán az elmúlt időszak legtöbbet hallott mondata. Mellette lehetne még az is, hogy Mozogj!

Edzőterembe nem mehetünk, a kültéri edzés erősen korlátozott, sokszor konfliktust is okoz. Pedig a testünk mozgásra van ’kitalálva’, az inaktivitás nemcsak a testünket, de a lelkünket is megviseli.

Megfordítva: a sport segít átvészelni a szorongást és stresszt. ONLINE EDZÉSEK IDŐSZAKÁT ÉLJÜK, SOKAN VISZONT KÉPTELENEK RÁVENNI MAGUKAT, HOGY MEGMOZDULJANAK. Edzőink és pszichológus beszélt nekünk arról, most miért különösen fontos, hogy ne hanyagoljuk el testünket. 

A sport egyértelműen át tud segíteni ezeken a nehéz napokon, de akik korábban sosem mozogtak, azokat most különösen nehéz motiválni, akik viszont rendszeresen tették, azoknak meg kell találni a lehetőségeket. Az eddig megszokott sportközeg nincs, ha szabadtéren próbálkozunk, a lezárások miatt nehéz, másrészt komoly konfliktusokat szül a vírustól való félelem miatt.

SIMON LAURA fitness-wellness-intimtorna instruktor és  ????️‍♂️PÁLOS ATTILA a Semmelweis Egyetem TSK Testépítés – fitness okleveles szakedzője NEKÜNK KÉSZÍTETT VIDEOFILMBEN mondja el, miért kezdtek most az online edzésekbe.


Sosem késő elkezdeni a mozgást. Az eleje lehet, hogy nehéz, de higgyétek el, nagyon megéri! Aki pedig eddig rendszeresen sportolt, kérjük, ne hagyja abba!
---------------------
MI SEGÍTHET ÁTVÉSZELNI, VAGY KIJÖNNI A GÖDÖRBŐL?

  • Állj föl a gép elől, a pihenőidőt semmiképp ne ott töltsd, és mozogj bármennyit is!
  • Értékeld az apró lépéseket is!
  • Fontos a rendszer, amit vigyél be az életedbe!
  • Legyen napirended, aminek a része a mozgás!
  • Figyelj a kiegyensúlyozott étkezésedre!
  • Ügyelj, hogy igyál elegendő folyadékot!

Szerző: Kun J. Viktória

vissza

Itt azonnal üzenhet alapítványunknak

Név *:
Telefon *:
E-mail *:
Üzenet *:

Az adatkezelésről bármikor jogosult tájékoztatást kérni, valamint az adatok helyesbítését avagy törlését igényelni a “21 Nő az egészségügyért” Alapítvány 1061 Budapest, Király u. 12. címére postai úton, avagy a kertesz.eva@21no.hu e-mail címre küldött levélben.

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!

Találkozzunk a facebook-on is:

A portál motorja a projekto