A Heim Pál varázsa

2023.09.08.

A Heim Pál varázsa

A Heim Pál Gyerekkórházban idén is - a tavalyihoz hasonlóan - sokszínű és nagyon gyakorlatias program várt minket. És nem csak a program volt nagyon motiváló, hanem a csapatmunka is, ami a kórház falai között folyik.

Még azoknak a diákjainknak is sokszor fénypont ez a program, akik nem kifejezetten orvosnak vagy ápolónak készülnek. Egyszerűen azért, mert annyira jól van összeállítva a program és annyira inspiráló az ottani dolgozók lelkesedése, kedvessége, együttműködése.

Nagy Anikó főigazgató főorvos, aki nem mellesleg mentorunk is nagyon érdekes előadást tartott a legfelső szinten a kórház múltjáról és jelenéről. Ezután pedig csapatokra osztódtunk, és körbejártuk a kórházat helyi kalauzaink segítségével, akiktől végig lehetett kérdezni. És hogy milyen állomások voltak?

A mentős team újraélesztést oktatott diákjainknak, akik most már magabiztosan helyt tudnak állni, ha valaki a szemük láttára lesz rosszul, veszíti el az eszméletét. Tudásukat oklevéllel is igazolták, aminek átadása mindig egy megható pillanat.

És ha már mentősök, akkor bizony egy szuperül felszerelt mentőt is megnézhettünk, és hallgathattunk mentős sztorikat, megtudhattunk sok mindent ennek a szakmának a szépségeiről és nehézségeiről.

Belebújhattunk egy sebész bőrébe. Szépen beöltöztünk, fertőtlenítettünk, és jöhetett is a műtét, aminek alanya egy szép csirkecomb volt. Felvágtuk és bevarrtuk.

Vért vehettünk nem igazi, kicsike gyerek végtagokból, és megismerhettük az ehhez szükséges minden eszközt.

Megnézhettük, hogyan folyik egy MR vizsgálat egy gyerekkórházban, ahol a készülék egy nagy iglónak van álcázva.

Köszönjük az összes dolgozónak ezt az összehangolt, élettel teli, vidám programot, aminek segítségével bekukkanthattunk a kórház életébe. Felejthetetlen élmény volt!

vissza

Itt azonnal üzenhet alapítványunknak

Név *:
Telefon *:
E-mail *:
Üzenet *:

Az adatkezelésről bármikor jogosult tájékoztatást kérni, valamint az adatok helyesbítését avagy törlését igényelni a “21 Nő az egészségügyért” Alapítvány 1061 Budapest, Király u. 12. címére postai úton, avagy a kertesz.eva@21no.hu e-mail címre küldött levélben.

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!

Találkozzunk a facebook-on is:

A portál motorja a projekto