Bejártuk Szegedet, az egyetemisták paradicsomát

2021.07.21.

Bejártuk Szegedet, az egyetemisták paradicsomát

Néhány mentorprogramos diákunk abban a kiváltságban részesült, hogy bejárhatta Szegedet Hohmann Judit mentorunk idegenvezetésével. A legnagyobb hangsúlyt az egyetem kapta, azon belül is a Gyógyszerészeti kar, de az egész várost bejárták együtt.

A Gyógyszerésztudományi Karon a diákok megtekinthették a kutatólaborokat és oktatóhelységeket. Dr. Kiss Tivadar a felvételi vizsgára készülésről és a felvételiről beszélt nekik, egy másik munkatárs, dr. Rédei Dóra pedig a gyógyszerészképzésről és a gyógyszerészetben rejlő lehetőségekről beszélt. Meglátogatták a Gyógyszertechnológiai Intézet receptúra laboratóriumát, ami betekintést enged az igazi patikai gyógyszerkészítésbe. Ezután a városban sétáltak érintve az egyetem egyéb épületeit (Központi Könyvtár, TTK, Jogi Kar, Bölcsész Kar, Orvos Kar, Klinikák). A közös ebéd után a város nevezetességeivel ismerkedtek meg.

"A Klebelsberg Könyvtártól voltunk teljesen elájulva, csak a könyveknek 4 emelet volt szentelve!!! Panoráma lifttel is rendelkezett az épület, egyenesen lenyűgöző volt. Ezen kívül a konkrétan egyetemi városként funkcionáló Szeged nagyon csábító volt, elgondolkodtatott, hogy esetleg tényleg ott folytassam tanulmányaimat." - írja Morvai Eliza beszámolójában. A szegedi kalandban Nagy Dóra, Mihályevics Dóra és Molnár Gergely volt a partnere.

vissza

Itt azonnal üzenhet alapítványunknak

Név *:
Telefon *:
E-mail *:
Üzenet *:

Az adatkezelésről bármikor jogosult tájékoztatást kérni, valamint az adatok helyesbítését avagy törlését igényelni a “21 Nő az egészségügyért” Alapítvány 1061 Budapest, Király u. 12. címére postai úton, avagy a kertesz.eva@21no.hu e-mail címre küldött levélben.

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!

Találkozzunk a facebook-on is:

A portál motorja a projekto