Da Vinci, a sebészeti robot

2023.06.13.

Da Vinci, a sebészeti robot

Izgalmas élmény diákjainknak, hogy a Semmelweis Klinikán megnézhetik, hogyan dolgozik Da Vinci, a híres sebészeti robot.

Tavaly találkozhattak diákjaink először Da Vincivel egy alkalommal, idén viszont már három alkalmunk nyílik találkozni a robotsebésszel, így minden érdeklődő diákunk sort keríthet a nagy találkozásra. Bár nem mindenki sebésznek készül, de ez az izgalmas találkozás a 21. század egyik elképesztő vívmányával, a jövő gyógyszerészeit, mentőseit és nem sebész orvosait is érdekli. Dr. Bittner Nóra mentorunk is szívesen kíséri a csapatot minden alkalommal, mert még őt is lenyűgözi Da Vinci és persze a sok csillogó diákszem.

A gyerekeket már a műtőbe vezető út is lenyűgözi, hiszen csak úgy, mint az igazi sebészek, műtős ruhába öltöznek, épp hogy csak be nem mosakodnak. Láthatják az eddig csak a kórházi sorozatokban feltűnő helyiségeket, és persze a hipermodern teljesen streil műtőt, ahol Da Vinci, mint egy óriás robopók épp pihen a napi műtétek után. Jobban mondva pihenne, de a diákok kevéért még kicst bekapcsolják a csapatot kalauzoló doktorok.

Köszönet az értékes programért Bittner Nóra mentorunknak és a klinika doktorainak: Fülöp Andrásnak, Kokas Bálintnak és Pekli Damjánnak.

vissza

Itt azonnal üzenhet alapítványunknak

Név *:
Telefon *:
E-mail *:
Üzenet *:

Az adatkezelésről bármikor jogosult tájékoztatást kérni, valamint az adatok helyesbítését avagy törlését igényelni a “21 Nő az egészségügyért” Alapítvány 1061 Budapest, Király u. 12. címére postai úton, avagy a kertesz.eva@21no.hu e-mail címre küldött levélben.

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!

Találkozzunk a facebook-on is:

A portál motorja a projekto