Egy nap a Heim Pál Gyermekkórházban

2022.08.25.

Egy nap a Heim Pál Gyermekkórházban

És MICSODA nap! Bátran mondhatom, hogy nem csak a gyerekeknek, de nekünk felnőtteknek is hatalmas élmény volt. Közel a negyvenhez is pályaválasztáson gondolkodtunk a nap végén...

Dr. Nagy Anikó főigazgató és munkatársai varázsoltak. Valószínűleg mindennap ezt csinálják, de minket teljesen lenyűgöztek. Az pedig, hogy a sok gyógyítás és életmentés mellet mindez még hogy fér bele a napjukba...? Nem tudjuk. Tényleg csak varázslat lehet!

Nagy Anikó egy érdekes előadást tartott nekünk a 7. emeleti főigazgatóságon a kórház történetéről, majd elindultunk, hogy megismerjük a kórház minden szegletét. 6-7 fős csoportokra oszlottunk, és kaptunk egy-egy lelkes kórházi dolgozót csapatvezetőnek. 5 állomás volt, ahol bepillathattunk a kórház működésébe.

Mi először a mentőautót nézhettük meg, az egyik mentőtiszt mutatta be, válaszolt minden kérdésünkre, és érdekes történeteket mesélt munkájáról. Utána az MR gép működését nézhettük meg a kezelőből, majd a vizsgálatok között be is kukkanthattunk a gép termébe. Ezután gyakorolhattuk a kanül felhelyezést pici (mű)babakezekbe, és a vérvételt. Aztán egy igazi meglepetés következett, mert hogy újraélesztés képzést kaptunk a sürgősségi csapatától, ami egy igazi szuperképesség manapság! Utolsó állomásunkon pedig sebész gúnyát öltöttünk, és igazi szikékkel, csipeszekkel, varratokkal dolgoztunk igazi húsokon (pulykán).

Ez az egy nap is elég volt arra, hogy lássuk, milyen lehet gyerekekkel foglalkozni, és hogy áthasson minket a Heim Pál Kórház szellemisége, ahol mindenki kedvesen, agilisan, lelkesen és szakmáját a végsőkig szeretve dolgozott. Köszönjük!

vissza

Itt azonnal üzenhet alapítványunknak

Név *:
Telefon *:
E-mail *:
Üzenet *:

Az adatkezelésről bármikor jogosult tájékoztatást kérni, valamint az adatok helyesbítését avagy törlését igényelni a “21 Nő az egészségügyért” Alapítvány 1061 Budapest, Király u. 12. címére postai úton, avagy a kertesz.eva@21no.hu e-mail címre küldött levélben.

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!

Találkozzunk a facebook-on is:

A portál motorja a projekto