Fantasztikus vállalkozás ötletek a pandémia okozta problémákra

2021.06.20.

Fantasztikus vállalkozás ötletek a pandémia okozta problémákra

A Mentorprogramunkba jelentkezett diákoknak lehetőségük volt részt venni az Innovációs Versenyen, amit a Junior Achievement Magyarország szervezett nekik. Nem kisebb feladatot kaptak, mint hogy a pandémia utáni életünket segítsék vállalkozás ötletekkel. Remek dolgok születtek!

A Mentorprogramra jelentkezett minden diák kapott lehetőséget arra, hogy részt vegyen az Innovációs Napokon, aminek lényege, hogy a résztvevők egy adott problémára adnak választ vállalkozási ötletekkel. Ez a mi esetünkben az élet által kínált pandémia volt. De egy kicsit már a jövőbe tekintettünk, mert a járvány utáni élet újraindításához, a járvány okozta életmódbeli változások megoldására kerestünk ötleteket.

A versenyen 5 csapat indult és végül az első 3 helyezett kapott jutalmat,illetve mind az 5 csapat tovább jutott  az országos döntőbe.

És íme a formabontó ötleteik:

Első helyezett: az alvásproblémát komplexen kezelő "Take a Few Z's After Forty Winks" csapat, akik webshoppal, a civil szféra támogatásával, ügyes marketing ötletekkel nyűgöztek le bennünket. 

 

Második: az Aranyút Intézmény tudásmegosztó applikáció azoknak a diákoknak, akiknek támogatásra van szüksége a tanulásban - jegyzetekkel, online és személyesen nyújtott segítséggel. 

 

Harmadik: a mentális egészségre fókuszál a Post-Covid Támogató Csoport, akik saját kutatás alapján mutatták be, hogy a fiatalokra hogyan hat a koronavírus és következményei. Rendszeres személyes és/vagy offline programot, csoportos foglalkozásokat kínálnak. 

A negyedik csapat kisiskolásoknak szervezne pszichodrámás foglalkozásokat, az ötödik csapat szintén a lakosság mentális egészségének javítását tűzte ki célul. 

Bár az országos döntőben nem sikerült dobogós eredményt elérniük, mi nagyon-nagyon büszkék vagyunk rájuk.

vissza

Itt azonnal üzenhet alapítványunknak

Név *:
Telefon *:
E-mail *:
Üzenet *:

Az adatkezelésről bármikor jogosult tájékoztatást kérni, valamint az adatok helyesbítését avagy törlését igényelni a “21 Nő az egészségügyért” Alapítvány 1061 Budapest, Király u. 12. címére postai úton, avagy a kertesz.eva@21no.hu e-mail címre küldött levélben.

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!

Találkozzunk a facebook-on is:

A portál motorja a projekto