Hurrá! Első közös program - egyelőre online

2021.04.09.

Hurrá! Első közös program - egyelőre online

Április 7-én először voltunk együtt - egyelőre csak az online térben. Két fantasztikus előadást hallgathattunk meg, és Hajnal Gabriella miniszteri biztos, a Klebelsberg Központ elnöke is köszöntött minket.

Hajnal Gabriella az irodájából jelentkezett be, hogy üdvözölje a résztvevőket, lehetett őt kérdezni is, és készségesen válaszolt a diákjaink kérdéseire, akiket az is érdekelt, hogy mikor térhetnek vissza az iskolába, hiszen ők már nagyon hosszú hónapok óta otthonról tanulnak a koronavírus okozta járvány miatt.

Ezért volt nagyon aktuális Steigervald Krisztián generációkutató előadása is, ami a Mi maradt ki ebben a tanévben az életedből? címet viselte. És tényleg mennyi minden! Ráadásul ebben a különösen érzékeny korban, a kamaszkorban, amikor az ember még keresi önmagát. Kimaradtak például a kollektív örömszerzés lehetőségei, sőt már ki is ürültek ezek az örömtartalékok, nincs mihez visszanyúlni a komorabb napokon. 
Jó volt beszélgetni ezekről a témákról, éssok olyan tippet kaphattunk, ami segít átvészeni ezt a mostani különleges helyzetet. 

Schwab Richárd gasztroenterológus előadása a Megetetnek minket a bennünk élő bacik? címet kapta. Arról beszélt,hogy mennyire fontosak ezek a láthatatlan lények az egészségünk megtartásában. Már a számuk is megdöbbentő: akár 2 kg ilyen mikrobióta is lakik bennünk, és majdnem 5000 fajtájuk létezik. Az meg még inkább megdöbbentő, hogy mennyi mindenre kihatással van, ha felborul a mikrobiomunk egyensúlya.

És mindezek után még volt egy meglapatés interaktív beszélgetésünk még pedig a pályaorientációról. Utólag szinte mindegyik diákunk megjegyezte, hogy ez az előadás nagyon emlékezetes maradt.

vissza

Itt azonnal üzenhet alapítványunknak

Név *:
Telefon *:
E-mail *:
Üzenet *:

Az adatkezelésről bármikor jogosult tájékoztatást kérni, valamint az adatok helyesbítését avagy törlését igényelni a “21 Nő az egészségügyért” Alapítvány 1061 Budapest, Király u. 12. címére postai úton, avagy a kertesz.eva@21no.hu e-mail címre küldött levélben.

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!

Találkozzunk a facebook-on is:

A portál motorja a projekto