Inspirációk a Richterben és az OGYÉI-nél

2023.05.22.

Inspirációk a Richterben és az OGYÉI-nél

Tele volt fontos üzenetekkel és meglepetésekkel az a nap, amikor diákjainkkal ellátogattunk délelőtt a Richter Gyógyszergyár Látogatóközpontjába, majd délután az OGYÉI laborjaiba. Megcsodálhattuk, hogy a kutatómunka olyan, mint egy szivárvány: végtelenül sokszínű!

Kőbányán gyűlt össze a mentorált csapatunk apraja nagyja a RIchter Látogatóközpont épülete előtt. Impresszív, modern - elsőre talán ezek a szavak jutottak eszünkbe az környezet láttán. Miután két csapatra osztódtunk, elkezdtük bejárni az intézményt. Mi először a múzeumba mentünk, ami Richter Gedeon megszületésétől regél az alapítóról és a gyárról ki-kitekintve az akkori viszonyokra. Nagyon színvonalas volt a körbevezetés, aminek végén kicsit megpihentünk egy ebéd idejéig, majd folytattuk utunkat a látogatóközpontba, ami egy teljesen interaktív, hiperszuper kiállítás feladatokkal, videókkal, virtuális valósággal. De a legnagyszerűbb az volt, hogy mialőtt elmerültünk volna kütyükbe, a RIchter egyik neves kutatójával Szántay Csaba professzorral is beszélhettünk. Nagyon fontos üzenetek hangzottak el a szájából tehetségről, szorgalomról, érdeklődésről és ezeknek a kapcsolatáról.

Kora délután átbuszoztunk az OGYÉI Szabolcs utcai épületébe, ami (különösen azok meglepetésére, akik esetleg korházban jártak ott korábban) egy meglepően modern épület szupergépekkel és fénylő laborokkal. Egy olyan világ tárult a szemünk elé, amiről sokunknak fogalma sem volt, hogy létezhet. Mosolygós, viccelődő kutatók mutatták be nekünk munkájukat, amit ki is próbálhattunk egy-egy kísérlet erejéig. Úgy tűnt, mintha ez lenne a világ legizgalmasabb és legszórakoztatóbb munkahely, ahol ráadásul komoly és fontos munka zajlik jó hangulatban.

Nem tudunk elég hálásak lenni mindkét helyszín házigazdáinak, a kedvességükért és a profizmusukért, és hogy egyáltalán eszükbe jutott minket meghívni magukhoz. Még a kutatás és gyógyszerészet iránt kevésbé érdeklődő diákjainkat is lenyűgözte mindkét helyszín. Köszöjük!

vissza

Itt azonnal üzenhet alapítványunknak

Név *:
Telefon *:
E-mail *:
Üzenet *:

Az adatkezelésről bármikor jogosult tájékoztatást kérni, valamint az adatok helyesbítését avagy törlését igényelni a “21 Nő az egészségügyért” Alapítvány 1061 Budapest, Király u. 12. címére postai úton, avagy a kertesz.eva@21no.hu e-mail címre küldött levélben.

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!

Találkozzunk a facebook-on is:

A portál motorja a projekto