Kis tudósaink Nobel-díjasokkal találkoztak

2022.04.12.

Kis tudósaink Nobel-díjasokkal találkoztak

A Nemzeti Tudósképző Akadémia lehetőséget adott nekünk, hogy 10 diákot elvigyünk a Nobel-díjasok és teheséges diákok találkozójára. Kár, hogy nem jöhetett mindenki, mert egyszer egy ilyen nagyszabású, színvonalas és motiváló rendezvényre minden, a tudomány iránt érdeklődő fiatalnak el kellene jutnia. Egy tudományos osztálykirándulás kerekedett belőle!

Mindenki önállóan, de páran már összebeszélve, csapatban érkeztünk Szegedre. A hosszú covid-éra után minden hús-vér találkozás egy ünnep. Végtelenül boldogok vagyunk , hogy EGYÜTT lehettünk, és ez mindenkin érződött. A 10 diákunkat Kertész Éva, az alapítvány ügyvezetője és Higyisán Ilona, egyik mentorunk kísérte.

Együtt hallgattuk a nagy előadókban a Nobel-díjas elmék előadását, akik munkája csodálattal töltött el minket, de mégis azt érezhettük, hogy ők is hétköznapi emberek, akiket egy kérdés nem hagyott nyugodni és szenvedélyesen keresték rá a választ. "Mellesleg" kaptak érte egy Nobel-díjat. A hallgatóság azt érezhette, hogy semmi sem lehetetlen!

Laboratóriumban is jártunk, ami izgalmas, gyakorlatias élmény volt. Például azt is megtapasztalhattuk, hogyan értékelik ki a Covid-teszteket a laborokban. Igazi kis túdóssá vedlettek át a diákok, és a képeken látszik, hogy mennyire nagyon élvezték a kísérleteket.

A programok között együtt barangoltunk a városban, beszélgettünk, ismerkedtünk. Higyisán Ilona sokat mesélt imádott gyógyszerészi szakmájáról, mert volt rá őszinte érdeklődés és nyitottság a diákok részéről. Szerda délután pedig már szállodai szobáinkból a készülékeink előtt ülve csatlakoztunk be az Innovációs Versenybe. De ez már egy másik történet...

vissza

Itt azonnal üzenhet alapítványunknak

Név *:
Telefon *:
E-mail *:
Üzenet *:

Az adatkezelésről bármikor jogosult tájékoztatást kérni, valamint az adatok helyesbítését avagy törlését igényelni a “21 Nő az egészségügyért” Alapítvány 1061 Budapest, Király u. 12. címére postai úton, avagy a kertesz.eva@21no.hu e-mail címre küldött levélben.

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!

Találkozzunk a facebook-on is:

A portál motorja a projekto