Látogatás a Semmelweis Egyetemen

2023.09.14.

Látogatás a Semmelweis Egyetemen

Diákjaink legalább fele kíváncsian várakozott a Hőgyes Endre utcai tömb bejárata előtt, mert nyár végére meghívást kaptunk a SOTE Gyógyszertudományi Karától egy kis bejárásra. A nem kifejezetten gyógyszerésznek készülő diákoknak is érdekes lehetőség ez, hiszen bepillanthatnak sokuk vágyott egyetemének falai közé.

A délelőtti órákban a Hőgyes tömb régies épületében jártunk (ami amúgy épp felújítás előtt áll), ahol mentorunk, az egykori dékán Zelkó Romána és Ludányi Krisztina dékánhelyettes és kollégái üdvözöltek minket. Ezután két csapatra oszlottunk, és benéztünk a laborokba, ahol láthattuk, hogyan készülnek a tabletták, illetve hogyan vizsgálják a tablettákat. Szupergépeket is megcsodálhattunk, amik elengedhetetlen kellékei a mai modern gyógyszerészetnek. De a régimódi gyógyszerkészítés fortélyaiba is bele leshettünk, és láthattuk, hogyan készül például egy kúp vagy hogy hogyan tasakoznak be porokat.

Délidőben átmentünk az Üllői úti főtömbbe, és a menzán elfogyasztottuk szendvicsebédünket, miközben az aulában épp az Irigy Hónaljmirigy forgatott klipet. Majd az egyik nagy előadóban (barna vagy zöld?) fogadott minket másik kedves mentorunk, alapítványunk elnöke, Szökő Éva. Azt kívánta, hogy mindenki, aki most itt ül, és szeretne ide járni, az pár éven belül itt hallgathasson egy jó kis biosz előadást. Ezek után a fele csoport lent maradt pár hallgatóval, akiktől lehetett kérdezni az egyetemi életről, és megnézni más előadókat. A fele csoport pedig felment a toronyba, ahol még kisebb csoportokra oszolva nagyon érdekes dolgokat láthattunk, hallhattunk. Páldául láthattuk, hol tárolják a sejteket, amikkel kísérleteznek, és mit csinálnak velük. Vagy hallhattuk, hogy milyen a munka az állatkísérleti részlegen.

Nagyon inspiráló volt látni az ott dolgozók szemében a csillogást, amikor szakmájukról beszéltek. És kellemes meglepetés volt, hogy milyen sok fiatal dolgozik az egyetem minden részén.

Köszönjük a lehetőséget a bepillantásra! Kívánjuk a SOTE-ról álmodozó diákjainknak, hogy majd egyszer, amikor oda jutnak, sikeres legyen a felvételijük!

vissza

Itt azonnal üzenhet alapítványunknak

Név *:
Telefon *:
E-mail *:
Üzenet *:

Az adatkezelésről bármikor jogosult tájékoztatást kérni, valamint az adatok helyesbítését avagy törlését igényelni a “21 Nő az egészségügyért” Alapítvány 1061 Budapest, Király u. 12. címére postai úton, avagy a kertesz.eva@21no.hu e-mail címre küldött levélben.

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!

Találkozzunk a facebook-on is:

A portál motorja a projekto