MEG!előzés kamionnal

2023.06.12.

MEG!előzés kamionnal

Hosszú évek óta működő, remek szűrési lehetőséget kínál az országban ide-oda utazó szűrőkamion. Nagy megtiszteltetés, hogy mentorprogramunk 3 évében mindig kapunk meghívást az egyik helyszínre, hogy diákjaink láthassák ezt a szupermodern mobil szűrőjárművet belülről és értékes előadásokon vegyenek részt a környékén. Idén a Stefáni Palotánál állomásozott, amikor megnézhettük.

Az időjárás nem volt túl barátságos reggel, amikor találkoztunk, de szerencsére mindig volt egy sátor, ahova betömörülhettünk az eső elől. Miután megtudhattunk néhány dolgot a kamionról és a benne folyó munkákról, diákjaink kis csoportokban felmehettek meg is nézni belülről a létesítményt.

A többiekkel addig megtapasztalhattuk, hogy hogyan is hall az, aki nem hall jól, és hogyan is hall az, aki fülhallgató segítségével hall. Köszönet érte a Civilút Alapítványnak. Az OGYÉI is jelen volt, és bár már jól ismerjük munkásságukat - hiszen jártunk laborjaikban -, most még többet elárultak nekünk az egészséges étkezésről. Harmadik előadónk a Budapesti Orvostanhallgatók Egyesületétől érkezett, és bár eredetileg anatómiáról és betegségekről szóló ismereteket terjesztett volna, meglátva a közönséget, inkább az egyetemmel kapcsolatos kérdéseinkre válaszolt, ami nagyon hasznosnak bizonyult.

Egy közös ebéd után még egy élmény várt ránk, ahol Egerváry Ágnes mentorunk kedves pszichológus kolléganője tartott egy játékos, interaktív előadást nekünk. Diákjaink a szórakoztató feladatokon keresztül jobban megismerhették önmagukat és egymást.

Ezek után a csapat egy része még tovább utazott a SOTE-re, ahol megtekinthették a Da Vinci sebészeti robotot. De erről már külön bejegyzés szól...

vissza

Itt azonnal üzenhet alapítványunknak

Név *:
Telefon *:
E-mail *:
Üzenet *:

Az adatkezelésről bármikor jogosult tájékoztatást kérni, valamint az adatok helyesbítését avagy törlését igényelni a “21 Nő az egészségügyért” Alapítvány 1061 Budapest, Király u. 12. címére postai úton, avagy a kertesz.eva@21no.hu e-mail címre küldött levélben.

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!

Találkozzunk a facebook-on is:

A portál motorja a projekto