Orvos-diák találkozó

2022.05.13.

Orvos-diák találkozó

Alapítványunk három orvos tagja találkozott a zoomon mentorprogramos diákjainkkal. Bittner Nóra, Kaizer Zsuzsa és Nagy Anikó sokat meséltek szakmájukról, mindennapjaikról, nehézségekről, szépségekről. Tartalmas délután volt!

Nagy Anikó, a Heim Pál Gyermekkórház igazgatója kezdésnek elmesélte, hogy aznap mi történt vele, mit csinált. Mi pedig azon ámultunk, hogy hogy fér bele ennyi minden EGY napba - és még akkor csak fél 4 volt...!
Kaizer Zsuzsát - aki jelenleg háziorvosi minőségében dolgozik - is megkértük, hogy meséljen a napjáról, ami azzal telt, hogy olyan pácienseket hívtak be, akikről már rég nem hallottak. Bittner Nóra, onkológus, pedig szintén belekezdett napja elmesélésébe, de nagyon gyorsan átment ez a hivatásáról való eszmefuttatásba, és nem titkolta annak árnyodalait sem - a szépségei mellett. A doktornők beszéltek arról is, hogy nekik hogyan sikerült összeegyeztetniük a családi életüket hivatásukkal.

Nagyon tarka az idei diák csapatunk, és ugye sokkal többen is vagyunk, mint tavaly. 42-en! Sokan szeretnének orvoslással foglalkozni, de vannak, akik még bizonytalanok, milyen irányba induljanak el. Nekik nagyon hasznos volt ez a beszélgetés, mert látva, hallva három orvosunkat, tisztábban látják, hogy mivel is telik egy orvos napja, milyen ma orvosnak lenni Magyarországon, milyen nehézségek vannak, milyen készségeket igényel ez a hivatás.

Biztos van, aki elbizonytalanodott, de biztos van, aki megerősödött abban, hogy neki való-e az orvosok világa. A mentorálás azonban még nem ért véget, sőt, még csak az elején járunk. Hamarosan egyéni mentorokat is kapnak a diákok, akik által még jobban megismerhetik az egészségügyi szakmákat.

vissza

Itt azonnal üzenhet alapítványunknak

Név *:
Telefon *:
E-mail *:
Üzenet *:

Az adatkezelésről bármikor jogosult tájékoztatást kérni, valamint az adatok helyesbítését avagy törlését igényelni a “21 Nő az egészségügyért” Alapítvány 1061 Budapest, Király u. 12. címére postai úton, avagy a kertesz.eva@21no.hu e-mail címre küldött levélben.

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!

Találkozzunk a facebook-on is:

A portál motorja a projekto