Összejöttünk, ismerkedtünk, elindultunk

2022.03.11.

Összejöttünk, ismerkedtünk, elindultunk

Elindult a 2022-es mentorévünk! Március 10-én találkoztunk először mentorok és mentoráltak. Az idén 42 (!!!) diákot tudtunk felvenni a programba, de ennél jóval több remek fiatalt ismerhettünk meg a pályamunkákból. Az első találkozás mindig különleges még akkor is, ha egyelőre csak online történt meg.

A találkozóhoz tanárok és szülők is csatlakozhattak, hiszen őket is érdekli, miről is szól ez a program, és az összejövetel első fél órájában erről volt szó, sőt a jelen lévő mentorok is röviden bemutatkoztak. Ott volt például Béres Klára, a Béres Gyógyszergyár kommunikációs igazgatója, aki nagy örömmel veti bele magát egy újabb mentorévbe, mert rendkívül élvezte az előzőt. Kiemelte, hogy mennyire fontos a fiatalok felkarolása, tanítása, mentorálása.

Hohmann Judit, a Szegedi Tudományegyetem Gyógyszerésztudományi Kar tudományos munkatársa elmondta, hogy ebben az évben nem "csak" a saját mentoráltjaira koncentrál majd, hanem arra, hogy közösséget kovácsoljon a gyerekekből, akik így nagy hatással lehetnek a most középiskolás generációra.


Nagy Anikó is bejelentkezett a Heim Pál Gyermekkórházból, ahol közben is zajlott az élet. Épp egy Ukrajnából mentett, súlyosan beteg csecsmőt gondoznak - ezzel szerepelnek a hírekben. De közben elmesélte, hogy a nagy dolgok mellett a kis dolgokra is odafigyelnek, mert bár 500 ezer kis pácienst látnak el évente, amikor pár napja valaki egy elveszett, fél pár babacipőt keresett, megtalálták, és visszajutatták tulajdonosának. Mentoráltjai ebbe az izgamlas kórházi világba léphetnek majd be.

Ignácz Andrea gyógyszerész is mondott pár szót, és végtelen örömét fejezte ki, hogy ebben az évben kiemelt figyelmet kap a gyógyszerészet. A diákok beleshetnek a gyógyszerészet varázslatos világába nem csak a gyógyszertárakban, de a kórházakban is, ahova pedig Higyisán Ilona fogja őket elkalauzolni, aki a Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet főgyógyszerésze volt hosszú évekig. 

Kondorosi Éva nemzetközileg elismert kutatónk is megtisztelt minket jelenlétével. Ő küldetésének tekinti, hogy a tudományos szakmákat megismertesse a fiatalokkal, és segítse őket abban, hogy élvezzék azt és sikeresek legyenek benne.

Kaizer Zsuzsa a háziorvosi rendelőjéből jelentkezett be, épp Covid-oltások beadására készült, de fontosnak tartotta elmondani, hogy szeretné segíteni a fiatalokat abban, hogy majd össze tudják egyeztetni a karrierjüket a családi életükkel. Neki négygyerekes anyukaként ez elég jól sikerült.

A program és a mentorok bemutatója után a diákok egy önismereti tréningen vehettek részt, amin nem csak az derült ki, hogy milyen képességeik, tulajdonságaik vannak, hanem az is, hogy mennyire nem baj, ha valaki nem tud valamit. Pláne, hogy a mentorprogram elkövetkezendő 10 hónapja alatt rengeteg tudást és tapasztalatot tudnak magukba szívni!

vissza

Itt azonnal üzenhet alapítványunknak

Név *:
Telefon *:
E-mail *:
Üzenet *:

Az adatkezelésről bármikor jogosult tájékoztatást kérni, valamint az adatok helyesbítését avagy törlését igényelni a “21 Nő az egészségügyért” Alapítvány 1061 Budapest, Király u. 12. címére postai úton, avagy a kertesz.eva@21no.hu e-mail címre küldött levélben.

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!

Találkozzunk a facebook-on is:

A portál motorja a projekto