Szűrőkamion és mentális egészség

2022.09.29.

Szűrőkamion és mentális egészség

Szinte minden diákunk velünk tartott Magyarország legnagyobb mobil egészségügyi szűrőközpontjának látogatására, ami történetesen éppen a SOTE toronyépülete mellett állomásozott. Így a szűrések után betértünk a vasárnap szinte teljesen üresen kongó épületbe is, ahol Egervári Ágnes mentorunk és kolléganője a mentális egészségről tartott interaktív előadást.

Ez a mobil szűrőállomás egy óriási szűrőkamion, ami szakadatlanul járja az országot, hogy egészségügyi szűréseket végezzen a lakosság körében. Diákjaink megnézhették, hogyan működik a szűrőállomás, néhányan részt is vehettek egy-egy szűrésen, a többiek pedig láthatták, hallhatták, hogyan vizsgálják őket. Míg a csapat egyik fele a kamionon szűrt, addig a másik fele a melette lévő sátorban nagyon érdekes dolgokat tudhatott meg az emberi szervezetről, és a Budapesti Orvostanhallgatók Egyesület két tagjával is találkozhattak, akik nagyon lelekesen meséltek nekik munkájukról és az egyetemről.

A szűrések végeztével átvonultunk a "toronyba". Mivel vasárnap volt, csend honolt az épületben, aminek az egyik előadójában Egervári Ágnes - aki ennek az egész napnak a szervezője volt - beszélt nekünk egy kicsit a demenciáról, kolléganője, Ági pedig a mentális egészségről. Ági szuper feladatokat is hozott, így a diákok egymással kommunikálva, együtt nevetve tanulhattak egy kis önismeretet. A szünetben pedig fotózkodtak "álmaik egyetemének" nagy előadóiba besurranva. 

vissza

Itt azonnal üzenhet alapítványunknak

Név *:
Telefon *:
E-mail *:
Üzenet *:

Az adatkezelésről bármikor jogosult tájékoztatást kérni, valamint az adatok helyesbítését avagy törlését igényelni a “21 Nő az egészségügyért” Alapítvány 1061 Budapest, Király u. 12. címére postai úton, avagy a kertesz.eva@21no.hu e-mail címre küldött levélben.

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!

Találkozzunk a facebook-on is:

A portál motorja a projekto