Tudományos Akadémia és Béres Gyógyszergyár

2022.05.27.

Tudományos Akadémia és Béres Gyógyszergyár

Az első igazi "osztálytalálkozónk" májusban volt, amikor meglátogattuk a Magyar Tudományos Akadémiát (MTA) és a Béres Gyógyszergyárat. Hálásak vagyunk az érdekes programokért, de főként azért, hogy együtt lehettünk!

Az ország minden szegletéből gyűlt össze nem is olyan kicsi csapatunk a MTA főbejárata előtt. Többen már együtt érkeztek, mert már a korábbi programokon megismerték egymást, néhány szerencsés diákot pedig elkísért a tanára is. Mindig nagy megtiszteltetés számunkra, amikor pedagógusok is részt vesznek programjainkon.

Jó volt végignézni a tárasaság színes sokaságán az MTA dísztermében, ahol kalauzunk bemutatta nekünk az épület történetének érdekességeit. És levelünk is érkezett a könyvtárból! Megcsodálhattunk Semmelweis Ignácz 1860-ban írt levelét, sőt a levéltári munkatárs fel is olvasta a gondos betűkkel kanyarított írást. Egy darabka múlt. Azóta eltelt majd 170 év, és mégis oly közelinek érezhettük magunkhoz a kor feledhetetlen orvosát.

Az MTA parkolójában már várt a buszunk, amivel átsuhantunk a városon a Béres Gyógyszergyár birodalmába, ahol Béres Klára volt a háziasszonyunk. Nagy szeretettel és szenvedéllyel beszélt a Béres család múltjáról és a jelenről, élvezettel hallgattuk történeteit, majd beleshettünk a szupermodern laboratóriumba, ahol a termékeiket állítják elő.

Tartalmas és szép nap volt. Reméljük, még párszor lesz alkalmunk ilyen sokan együtt lenni, és elmélyedni a tudomány világában.

vissza

Itt azonnal üzenhet alapítványunknak

Név *:
Telefon *:
E-mail *:
Üzenet *:

Az adatkezelésről bármikor jogosult tájékoztatást kérni, valamint az adatok helyesbítését avagy törlését igényelni a “21 Nő az egészségügyért” Alapítvány 1061 Budapest, Király u. 12. címére postai úton, avagy a kertesz.eva@21no.hu e-mail címre küldött levélben.

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!

Találkozzunk a facebook-on is:

A portál motorja a projekto