Végre együtt! MTA és Béres Gyógyszergyár látogatás

2021.06.21.

Végre együtt! MTA és Béres Gyógyszergyár látogatás

A pandémia miatti szigorú szabályok enyhülésével mi is végre összejöhettünk egy igazi, a való életben zajló programra a mentorokkal és a mentoráltakkal. A tudományok fellegvárát, a Magyar Tudományos Akadémiát és a Béres Gyógyszergyárat látogattuk meg. Csodás élmény volt mindannyiunknak!

Az utóbbi 3-4 hónapban már többször láttuk egymást az online programjainkon, a képernyőn, amibe mindannyian beleszoktunk a járvány idején, különösen a középiskolások, akik alig töltöttek időt az iskola falai között az elmúlt tanévben. De most újra bebizonyosodott, hogy a valós találkozás érzését nem pótolhatja semmi sem! A legtöbb mentorunk most találkozott először élőben mentoráltjával, úgyhogy ez egy nagyon különleges nap volt.

Ha csak egy margitszigeti piknikre mentünk volna, az is felemelő lett volna, de a helyszínek és az ottani vendéglátás még emlékezetesebbé tették az együtt töltött napot. A Magyar Tudományos Akadémiánál találkoztunk, ahol bejárhattuk az épületet, és közben megtudhattunk sok apró titkot az itt munkálkodó koponyákról, és arról, hogyan futnak itt össze a tudomány száljai.

A remek idegenvezetés után ebédeltünk és csevegtünk egy jót, majd taxiba pattantunk, és becéloztuk a Béres Gyógyszergyár épületét. A szép múltra visszetekintő cégbirodalom budapesti szeletében nem más kalauzolt minket körbe, mint Béres Klára, aki lenyűgöző lelkesedéssel fordult a gyerekek felé, és mesélt nekik legendás apósáról és az itt folyó munkáról.

Egy ilyen tartalmas nap után mindenki boldogan indult haza az ország legkülönbözőbb szegleteibe, de már megbeszéltük a következő találkozót, ami hasonló izgalmakat tartogat.

vissza

Itt azonnal üzenhet alapítványunknak

Név *:
Telefon *:
E-mail *:
Üzenet *:

Az adatkezelésről bármikor jogosult tájékoztatást kérni, valamint az adatok helyesbítését avagy törlését igényelni a “21 Nő az egészségügyért” Alapítvány 1061 Budapest, Király u. 12. címére postai úton, avagy a kertesz.eva@21no.hu e-mail címre küldött levélben.

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!

Találkozzunk a facebook-on is:

A portál motorja a projekto