Vigyázat! A patika elvarázsol

2023.09.20.

Vigyázat! A patika elvarázsol

A MentorProgramban részt vevő diákjainknak lehetőségük van ellátogatni egy, a lakóhelyükhöz közeli gyógyszertárba, hogy megnézzék, milyen munka folyik ott. Ez a Varázslatos Gyógyszertár nevű programunk a programban.

A gyógyszertáraknak van egy hangulata. Mint a könyvtáraknak. Ez a hangulat vagy magával ragad és onnantól kezdve vágysz utána, vagy hidegen hagy. Az viszont biztos, hogy minden diákunknak nagy élmény beleszagolni ebbe a levegőbe, és látni, érezni, milyen lehet egy közforgalmú gyógyszetárban dolgozni.

Általában 2-4 diák látogat meg egyszerre egy patikát, és 90 percet töltenek el ott. Ez idő alatt bemutatkoznak a munkatársak, bemutatják magát a gyógyszertárat, majd az idő jelentős részében készítenek valami patikai terméket, például egy kézkrémet vagy ajakírt. Ezek a személyes találkozások, tapasztalások nagyon nagy lökést tudnak adni néhány diáknak a pályaválasztást illetően.

Idén eddig a Nádor Med Gyógyszertár és a Cédrus Patika látott minket vendégül. Diákjaink fülig érő mosollyal távoztak mindkét helyről. A székesfehérvári Alpha Patikával épp keressük a megfelelő dátumot. Hálás köszönet a gyógyszertár vezetőknek és a többi lelkes dolgozónak. 

vissza

Itt azonnal üzenhet alapítványunknak

Név *:
Telefon *:
E-mail *:
Üzenet *:

Az adatkezelésről bármikor jogosult tájékoztatást kérni, valamint az adatok helyesbítését avagy törlését igényelni a “21 Nő az egészségügyért” Alapítvány 1061 Budapest, Király u. 12. címére postai úton, avagy a kertesz.eva@21no.hu e-mail címre küldött levélben.

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!

Találkozzunk a facebook-on is:

A portál motorja a projekto