MFM-projekt és Boldogabb családokért program

Általános iskolások
Középiskolások
Kategória: Edukáció
MFM-projekt és Boldogabb családokért program

Hortobágyiné dr. Nagy Ágnes kecskeméti általános orvos két programot vezetett be illetve honosított, amelyek az általános- és középiskolások felvilágosítását, életvezetését segítik.

Az eredetileg német edukációs program, az MFM-projekt® (My Fertility Matters - A termékenységem fontos) 2006-ban került Magyarországra. A program egyik fő üzenete az, hogy “csak arra vigyázok, amit értékesnek tartok”, és ez igaz a testünkre, a szexualitásunkra, a lelkünkre, egész személyiségünkre. De mindezt meg kell előzze az ismeret önmagunkról, ezt az ismeretet adja át a Kecskemét-Széchenyivárosi Közösségépítő Egyesület tagjai és mindazok, akik megismerkedtek a formabontó programmal. Az ismeretek átadásakor egyrészt arra figyelnek, hogy a gyerekek számára érthető nyelven magyarázzák el az egyébként nagyon is bonyolult ismereteket, de ugyanilyen fontos az önfeledt, jó hangulat, ahol a feszélyezettségnek nincs helye.

A többórás játék dráma- és élménypedagógiai elemeket alkalmaz, például a testi folyamatokat különböző segédeszközökön lehet végigjátszani. A játékvezető játékos formában szemlélteti a lányok esetén a termékenység és a menstruáció, azaz a „Ciklus-show történéseit. A szülők és a tanárok bevonása a program fontos része.

Önálló fejlesztésű a Boldogabb családokért program 7-24 éves korú gyermekek, fiatalok számára. A program vezetője szintén Hortobágyiné dr. Nagy Ágnes. Olyan kérdésekkel foglalkoznak mint párválasztás, testkép, testképzavar, személyiségzavarok, magány, szex. 2017-ben országszerte összesen 28 intézményben, több mint 3000 diáknak tartottak család-órákat. Programjuk a határon kívül is működik: Kárpátalján, Felvidéken, Erdélyben, Délvidéken. A foglalkozásokat vezető tanár partnernek tekinti a diákokat, így tudnak őszintén beszélgetni a családról, gyermekvállalásról, a karrier-hivatás dilemmáiról, a szexuálitásról, illetve más, a diákokat érdeklő kérdésekről.

« Vissza

A program szakmai vezetője:
Hortobágyiné dr. Nagy Ágnes
Jövőnk a család - konferencia a boldogabb családokért

Jövőnk a család - konferencia a boldogabb családokért

MFM-projekt és Boldogabb családokért program

Programunk a Házasság hete rendezvénysorozat, Konferencia nap a családokért című programjának keretében szerveződik.

Itt azonnal üzenhet alapítványunknak

Név *:
Telefon *:
E-mail *:
Üzenet *:

Az adatkezelésről bármikor jogosult tájékoztatást kérni, valamint az adatok helyesbítését avagy törlését igényelni a “21 Nő az egészségügyért” Alapítvány 1061 Budapest, Király u. 12. címére postai úton, avagy a kertesz.eva@21no.hu e-mail címre küldött levélben.

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!

Találkozzunk a facebook-on is:

A portál motorja a projekto