5xM Gyógyszereim

Felnőttek
Időskorúak
Kategória: Edukáció
5xM Gyógyszereim

Az orvostudomány, a több évtizedes kutatómunka során fejlesztett gyógyszerek bámulatosan sok betegségre, szövődményre kínálnak gyógyulást, azonban azt tapasztaljuk, hogy a tudomány csak akkor lehet eredményes, ha a felhasználó, azaz a lakosság ismeretei is bővülnek. Ezt a célt szolgálja az a néhány oldalas füzet, amely 5xM Gyógyszereim néven jut el a lakossághoz bizonyos gyógyszertárakon keresztül.

A laikusokat célzó tájékoztató és a gyógyszerészeknek készült szakmai anyag a helyes gyógyszerhasználat néhány alapvetését tartalmazza. A program a hazai lakosság gyógyszerfogyasztási szokásain, a terápiás hűségen kíván javítani, hiszen jól tudjuk, sokszor okoz gondot a gyógyszerek helyes alkalmazása, tárolása, adagolása. Sokan azt gondolják, a gyógyszerek halmozása okozza a legnagyobb problémát, holott a gyógyszerek nem következetes használata szintén jellemző.

A kiadvány címe a laikusok számára örökös problémát jelentő „5 M” dilemmára utal, vagyis arra az öt kérdésre ad választ, hogy a milyen gyógyszereket (mit),  miért, mennyit, mikor és miként kell beszedni a gyógyulás vagy egészségmegőrzés érdekében. 

A szakmai háttérként szolgáló tájékoztató a gyakorlatban is jól használható eszközt ad a gyógyszerészek kezébe. A gyógyszerészi gondozást segítő kis füzetek külön érdeme, hogy a Semmelweis Egyetem, a Hungaropharma, az Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság és az Magyar Gyógyszerészi Kamara szakmai összefogásával valósult meg Somogyi Orsolya gyógyszerész PhD munkája nyomán. Újdonságot jelent az is, hogy a tájékoztató egy ún. pilot éven keresztül a Gyöngy, az Alma és 200 független patikában érhető el, s a szakma és a laikusok körében végzett felmérés tapasztalatai után kerül minden patikába, ahol azt a gyógyszerész igényli. 

« Vissza

A program szakmai vezetője:
Somogyi Orsolya

Itt azonnal üzenhet alapítványunknak

Név *:
Telefon *:
E-mail *:
Üzenet *:

Az adatkezelésről bármikor jogosult tájékoztatást kérni, valamint az adatok helyesbítését avagy törlését igényelni a “21 Nő az egészségügyért” Alapítvány 1061 Budapest, Király u. 12. címére postai úton, avagy a kertesz.eva@21no.hu e-mail címre küldött levélben.

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!

Találkozzunk a facebook-on is:

A portál motorja a projekto