Koronavírus

AKIK ADNAK, REMÉNYT IS ADNAK II. rész

AKIK ADNAK, REMÉNYT IS ADNAK II. rész

2020.05.25.

Nézzük akkor, ahogy ígértük, az egyéni történeteket. Magánemberekét, akik megtalálták, mert meg akarták, akarják találni a módját, hogy segítsenek. Egyikőjük számára sem új keletű és a járvány hozta érzés, hogy adniuk kell, de könnyen és gyorsan alkalmazkodtak a kicsit megváltozott célokhoz.

részletek »
Járvány – nemcsak összezár, hanem össze is kovácsol

Járvány – nemcsak összezár, hanem össze is kovácsol

2020.05.24.

A kialakult helyzet megannyi fogalmat helyezett előtérbe, mint védekezés, karantén, korlátozás, félelem, de az empátiát, együttérzést és hát az adakozást is.

részletek »
A VÍRUS ALAPJAIBAN ALAKÍTHATJA ÁT A GYÓGYÍTÁST

A VÍRUS ALAPJAIBAN ALAKÍTHATJA ÁT A GYÓGYÍTÁST

2020.05.15.

Hiába próbálkozott régóta megannyi fejlesztő, újító legalább részben a virtuális térbe terelni az orvosi munkát, igazi áttörést nem tudtak elérni. Most azonban robbanásszerűen nyertek teret ezek az applikációk és valószínűleg alapjaiban rendezik át a gyógyítás gyakorlatát, hogy ki-ki megtalálja a telemedicina, a digitális eszközök felé vezető utat.

részletek »
Kedves Érettségizők!

Kedves Érettségizők!

2020.05.04.

Tudjuk, nem így képzeltétek el a középiskolás éveitek alatt oly gyakran emlegetett érettségit. Alapítványunk tagjai egytől egyig - oktatóként, egészségügyi dolgozóként, anyaként, volt diákként - hisszük, hogy minden megmérettetés alapja a lelki felkészültség, a tudás, a ti személyes biztonságotok.

részletek »
A SPORT AZ, AMI ÁTSEGÍTHET A KRÍZISEN?

A SPORT AZ, AMI ÁTSEGÍTHET A KRÍZISEN?

2020.04.28.

Maradj otthon! - talán az elmúlt időszak legtöbbet hallott mondata. Mellette lehetne még az is, hogy Mozogj!

részletek »
#TÜRELEM III. rész

#TÜRELEM III. rész

2020.04.18.

Nem is számoljuk, hanyadik hétvége ez már, de a sokadik, egyre jobban kell a #türelem, erre van szükség, erről beszél most nekünk Ördög Nóra, dr. Gellér László és Csapata, Gubás Gabi, dr. Kamuti Jenő, dr. Cecilia Rokusek (nemzetközi hírű geriátriai szakember) és Nánási Pál.

részletek »
#TÜRELEM II. rész

#TÜRELEM II. rész

2020.04.18.

Türelem, erre van most szükségünk. Valljuk be, egyre nehezebb ez az egész mindenkinek! Reka Farkashazi, Csonka András, Zoltan Schmied, Gábor Csőre, Balázs Fecó, Karácsony János - James üzenetei újabb lendületet adnak most az otthon léthez. Nem vagy egyedül! #türelem #maradjotthon akkor is, ha kinn süt a nap...

részletek »
NEM ALSZIK JÓL?

NEM ALSZIK JÓL?

2020.04.15.

Veszély, félelem, pánik, bezártság, korlátok —az elmúlt hetekben a mindennapjaink részei. Már a csapból is csak a világjárvány hírei folynak. Különös mód így sokkal nagyobb stressznek vagyunk kitéve, mint a napi rutinunkban, és ez együtt járhat azzal is, hogy nem tudunk jól aludni. Sok gyerek és a fiatal alvása szintén megborult, hajnalokig vannak ébren, a digitális társasélet nem ismeri az időkorlátot, s aztán csodálkozunk, ha a gyerek délben ébred.

részletek »
Semmilyen orvosi kezelést ne hagyjunk abba!

Semmilyen orvosi kezelést ne hagyjunk abba!

2020.04.09.

TÖBBEKET TÁVOL TART MIND AZ ORVOSI VIZITTŐL, MIND A KORÁBBAN SZEDETT GYÓGYSZEREIKTŐL A KORONAVÍRUS OKOZTA BIZONYTALAN HELYZET. Most valamennyi szakember arra hívja fel a figyelmet, hogy minden olyan kezelésre, diagnosztikára és gyógyszeres terápiára szükség van, amelyek elmulasztása a későbbiekben tartós egészségkárosodást, vagy akár életveszélyes következményekkel járhat.

részletek »
#TÜRELEM I. rész

#TÜRELEM I. rész

2020.04.08.

Türelem. Ez az egyetlen dolog, ami most átsegít egy olyan helyzeten, amivel legtöbben sohasem találkoztunk. Türelem egymással és magunkkal szemben. Düh, indulatok, tehetetlenség, bizonytalanság, félelem uralja a napjainkat. Olyan érzések lesznek úrrá rajtunk, amelyeket korábban talán egyáltalán nem tapasztaltunk. És ez természetes.

részletek »

Itt azonnal üzenhet alapítványunknak

Név *:
Telefon *:
E-mail *:
Üzenet *:

Az adatkezelésről bármikor jogosult tájékoztatást kérni, valamint az adatok helyesbítését avagy törlését igényelni a “21 Nő az egészségügyért” Alapítvány 1061 Budapest, Király u. 12. címére postai úton, avagy a kertesz.eva@21no.hu e-mail címre küldött levélben.

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!

Találkozzunk a facebook-on is:

A portál motorja a projekto