A nők és a futás: már közel 2.000 kitöltés!

A nők és a futás: már közel 2.000 kitöltés!

Nagy érdeklődés mellett zajlik a 21 Nő az egészségügyért alapítvány és a Budapest Sport Iroda (BSI) közös kezdeményezése: az első országos kutatást a nők és a futás témában. A kitöltések száma megközelíti a 2000-ret, és folyamatosan emelkedik! Lubics Szilvia hosszútávfutó és ultramaratonista, illetve Ónodi Eszter színésznő is megválaszolta már a kérdéseket. A kutatás május 27-én, a 23. ALDI Női Futógálán indult, a kérdőívet június 30-ig lehet kitölteni!

„A kérdőíves kutatásunk azok számára is ösztönzést jelent, akik beszélnek ugyan az egészségről, de még nem szánnak időt magukra. Szeretnénk mindenkit arra biztatni, hogy szakítsanak ki a hétköznapokból csak fél órát, és kezdjenek el gyalogolni, futni, mozogni. Örömmel tapasztaljuk a kérdőívünk iránti nagy érdeklődést, azt látjuk, hogy a nők nagyon elkötelezettek tudnak lenni és ez kihat az egész család életére. Mi magunk is kíváncsiak vagyunk, hogy az értékelés milyen eredményeket hoz, természetesen mindenről részletesen beszámolunk.” - fogalmazott Kertész Éva, a 21 Nő az egészségügyért alapítvány ügyvezetője.

A Budapest Sport Iroda (BSI) is éppen a téma aktualitása miatt karolta fel a kezdeményezést. A BSI adatai is azt tükrözik, hogy az az utóbbi 10 évben – kortól függetlenül - egyre több magyar nő választja a feltöltődésre, kikapcsolódásra, illetve inspirálódásra a futást mint egyszerű, egészséges és sportos megoldást. Nem a távok hossza, vagy a percekben mérhető teljesítmény a mérvadó, hanem a futás nyújtotta élmény a lefontosabb.

„Kijelenthetjük, hogy a 21. századi nő a futást választotta. A női sokszínűséghez igazítottuk a távokat is, így mindenki megtalálta a kedvének és a kondíciójának megfelelőt. Évek óta tapasztaljuk, hogy növekszik a női nevezők száma, és ezért is várjuk kíváncsian a kutatás eredményét, hogy megtudjuk ennek a tendenciának  a hátterét, az okait. A női futógálára idén a legidősebb nevező a 80 éves Fodor Albinné volt, aki sokaknak mutatott példát, és vitathatatlanul meghozta a kedvet a mozgáshoz.” – összegezte a verseny sikerét Kocsis Árpád, ügyvezető versenyigazgató a BSI részéről. 

A kérdőív elérhető ITT!!!

« Vissza

Dátum:
2018.06.18. - 2018.06.30.

Itt azonnal üzenhet alapítványunknak

Név *:
Telefon *:
E-mail *:
Üzenet *:

Az adatkezelésről bármikor jogosult tájékoztatást kérni, valamint az adatok helyesbítését avagy törlését igényelni a “21 Nő az egészségügyért” Alapítvány 1061 Budapest, Király u. 12. címére postai úton, avagy a kertesz.eva@21no.hu e-mail címre küldött levélben.

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!

Találkozzunk a facebook-on is:

A portál motorja a projekto