Az ENSZ napja

Az ENSZ napja

Az Egyesült Nemzetek Szervezete (ENSZ) hivatalosan 1945. október 24-én jött létre, miután az alapokmányt az öt nagyhatalom (Egyesült Államok, Nagy-Britannia, Franciaország, Kína, a Szovjetunió) és a többi aláíró állam többsége ratifikálta, Magyarország 1955 óta tagja a szervezetnek.

A világszervezet alakuló konferenciáját 1945. április 25. és június 26. között tartották San Franciscóban, ott fogadták el a világszervezet alapokmányát, amely többoldalú nemzetközi szerződés. Tartalmazza a nemzetközi jog legfontosabb általános alapelveit, ezek közé tartozik az államok szuverén egyenlősége, az erőszak alkalmazásának tilalma, a nemzetközi viták békés rendezése stb.

Az ENSZ szervezetén belül a különböző szakterületekkel külön testületek foglalkoznak. Ilyen például az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és az Egyesült Nemzetek Gyermekalapja (UNICEF).

« Vissza

A program megvalósulásának helye:
Globális
Dátum:
2018.10.24.

Itt azonnal üzenhet alapítványunknak

Név *:
Telefon *:
E-mail *:
Üzenet *:

Az adatkezelésről bármikor jogosult tájékoztatást kérni, valamint az adatok helyesbítését avagy törlését igényelni a “21 Nő az egészségügyért” Alapítvány 1061 Budapest, Király u. 12. címére postai úton, avagy a kertesz.eva@21no.hu e-mail címre küldött levélben.

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!

Találkozzunk a facebook-on is:

A portál motorja a projekto