Boldogság napja

Boldogság napja

Látszólag egy nap a sok közül, viszont néhány éve a boldogságról szól. Kicsit többször, kicsit jobban, köszönhetően annak, hogy az ENSZ közgyűlése úgy határozott: márpedig március 20. a boldogság napja.

A boldogság a lelki egészség egyik legfontosabb tartópillére, ezt jól tudták Bhutánban, ahol a GDP helyett a GNH, vagyis a Gross National Happiness index volt a lakosság elégedettségének igazi mércéje. Úgy tűnik, az elképzelés találkozott a 21. század útkereső emberének céljaival, bizonyára ennek köszönhetjük, hogy az ENSZ közgyűlése kimondta, a „boldogság keresése az emberi lét egyik alapvető célja” és március 20-át a boldogság nemzetközi napjává nyilvánította.
Még ahhoz is kapunk kulcsokat, hogy a ma emberének mi jelent igazi boldogságot már egészen kicsi korunktól!

1. Tégy másokért

2. Barátkozz, ismerkedj

3. Foglalkozz a testeddel

4. Éld tudatosan az életed

5. Soha ne hagyd abba a tanulás

6. Mindig legyenek céljaid

7. Ha elbuksz, kelj fel

8. Keresd a jót

9. Légy békében önmagaddal

10. Legyél részese valami nagynak

A 10 jó tanácshoz nemzetközi akcióterv és mozgalom is tartozik, itt lehet csatlakozni: http://www.actionforhappiness.org/

« Vissza

A program megvalósulásának helye:
Globális
Dátum:
2022.03.20.

Itt azonnal üzenhet alapítványunknak

Név *:
Telefon *:
E-mail *:
Üzenet *:

Az adatkezelésről bármikor jogosult tájékoztatást kérni, valamint az adatok helyesbítését avagy törlését igényelni a “21 Nő az egészségügyért” Alapítvány 1061 Budapest, Király u. 12. címére postai úton, avagy a kertesz.eva@21no.hu e-mail címre küldött levélben.

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!

Találkozzunk a facebook-on is:

A portál motorja a projekto