Hepatitisz Világnap

Hepatitisz Világnap

A hepatitis világnapját a WHO (World Health Organization – Egészségügyi Világszervezet) kezdeményezésére tartják minden év július 28-án, az amerikai Nobel-díjas orvos, Baruch Blumberg születésének évfordulóján. Ő fedezte fel ugyanis a Hepatitis B vírust, amely napjaink egyik legelterjedtebb fertőző betegségének okozója.

A hepatitises megbetegedések tüneteiben sok a hasonlóság, de kórokozóik és az azok által okozott betegségek különböznek egymástól. A hepatitis vírusok kétféle formában terjednek: a hepatitis A vírus a tápcsatornán keresztül, azaz szájon át kerül a szervezetbe (megbetegedhetünk csapvíztől, szennyezett vízből készült italoktól és jégtől, mosatlan zöldségektől, gyümölcsöktől, tengeri herkentyűktől, illetve olyan ételektől, amelyek érintkeztek fertőzött személyekkel), míg a hepatitis B vírussal szexuális úton, vérrel és testnedvek által fertőződhetünk meg.

« Vissza

A program megvalósulásának helye:
Globális
Dátum:
2022.07.28.

Itt azonnal üzenhet alapítványunknak

Név *:
Telefon *:
E-mail *:
Üzenet *:

Az adatkezelésről bármikor jogosult tájékoztatást kérni, valamint az adatok helyesbítését avagy törlését igényelni a “21 Nő az egészségügyért” Alapítvány 1061 Budapest, Király u. 12. címére postai úton, avagy a kertesz.eva@21no.hu e-mail címre küldött levélben.

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!

Találkozzunk a facebook-on is:

A portál motorja a projekto