Kérdezze a jövő gyógyszerészét!

Középiskolások a patikában
Kategória: Edukáció
Kérdezze a jövő gyógyszerészét!

Középiskolásokat tanítanak egészségtudatos életmódra és biztonságos gyógyszerhasználatra a Debreceni Egyetem gyógyszerész szakos hallgatói. Az intézmény 44 diákja országszerte több mint 90 előadást fog tartani.

A Debreceni Egyetem Gyógyszerésztudományi Karán még 2015-ben kezdődött felmérés, amely a középiskolás diákok gyógyszertári és egészségügyi ismereteinek megismerésére irányult. Az eredmények hatására az egyetem szakemberei betegedukációs mintaelőadást dolgoztak ki. Ez volt a Középiskolások a patikában nevű projekt, ami a 21 nő az egészségügyért védjegyét viselheti magán. 

„A Debreceni Egyetem fejlesztése a felsőfokú oktatás minőségének és hozzáférhetőségének együttes javítása érdekében” című, uniós forrásból megvalósuló projekt ösztöndíjprogramjában most az intézmény 44 gyógyszerészhallgatója nyert támogatást arra, hogy országszerte előadásokat tartsanak a középiskolásoknak arról, hogyan őrizhetik meg egészségüket minél hosszabb ideig.

Bácskay Ildikó, a Gyógyszerésztudományi Kar oktatási dékánhelyettese beszédében kiemelte: az előadásokat tartó hallgatók sokat tehetnek azért, hogy egy egészségművelt generáció nőjön fel, ugyanakkor – reményeik szerint – a program nyomán az egyetemisták aktív társadalmi felelősségvállalása is nagyobb lesz.

A résztvevő hallgatókat Gyermán Anna ispirálja saját mintaelőadásával, illetve segíti őket saját előadásuk elkészítésében.

« Vissza

A program megvalósulásának helye:
Debrecen
Dátum:
2019.02.22.
A program szakmai vezetője:
Dr. Bácskay Ildikó
Kapcsolattartó:
Dr. Gyermán Anna
E-mail:
gyerman.anna@gmail.com
További információ a programról:
http://mgyt.hu/

Itt azonnal üzenhet alapítványunknak

Név *:
Telefon *:
E-mail *:
Üzenet *:

Az adatkezelésről bármikor jogosult tájékoztatást kérni, valamint az adatok helyesbítését avagy törlését igényelni a “21 Nő az egészségügyért” Alapítvány 1061 Budapest, Király u. 12. címére postai úton, avagy a kertesz.eva@21no.hu e-mail címre küldött levélben.

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!

Találkozzunk a facebook-on is:

A portál motorja a projekto