Magyar tudományos siker!

Magyar tudományos siker!

Zelkó Romána (Semmelweis Egyetem) és Dimitrios Lamprou (Medway School of Pharmacy) kutatási eredménye óriási áttörést jelent a sérült szövetek gyógyításában, új szöveti struktúrák létrehozásában.

A 21 Nő az Egészségügyért Alapítvány tagja, Zelkó Romána, egy nemzetközi kutatócsoport élén vett részt a kutatásban, amely során megállapították, hogy a nanoszálas kompozitban alkalmazott kollagén csökkenti a nanoszálak átlagos átmérőjét, és a szöveti hálót lágyítja. Továbbá a kollagén alkalmazása gyorsította az antibiotikum tartalmú szöveti implantátumokból a hatóanyag felszabadulását.

A tudósítás és a hivatkozott közlemény elérhető: https://www.kent.ac.uk/news/science/16240/research-could-signal-new-safer-generation-of-mesh-implants-for-women

« Vissza

Dátum:
2017.12.15.

Itt azonnal üzenhet alapítványunknak

Név *:
Telefon *:
E-mail *:
Üzenet *:

Az adatkezelésről bármikor jogosult tájékoztatást kérni, valamint az adatok helyesbítését avagy törlését igényelni a “21 Nő az egészségügyért” Alapítvány 1061 Budapest, Király u. 12. címére postai úton, avagy a kertesz.eva@21no.hu e-mail címre küldött levélben.

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!

Találkozzunk a facebook-on is:

A portál motorja a projekto