Demencia információs órák - megérteni a betegséget

Felnőttek
Időskorúak
Kategória: Edukáció
Demencia információs órák - megérteni a betegséget

A demencia információs órák, segítik megérteni a betegséget és a hozzá való viszonyt, ezzel kapaszkodót adva a demensenek és családtagjaiknak.

A demencia talán a világot ma és a jövőben is leginkább érintő, a legnagyobb terhet jelentő betegség. Ha valaki már találkozott demenciában, vagyis elbutulásban szenvedő emberrel, tudja, hogy nemcsak testileg, hanem lelkileg is nagyon megterhelő az ilyen beteg ellátása. 

Többségük saját hozzátartozójáról gondoskodik, először van ilyen helyzetben, és nem tudja, hogyan kell vele viselkedni. Világszerte ötvenmillióra becsülik az előfordulását, de harminc éven belül százmillióra emelkedhet a betegek száma. A legkülönbözőbb adatok vannak arra vonatkozóan, hogy hazánkban hány demens beteg él, az biztos, hogy százezres nagyságrendről beszélhetünk. 

Óriási szociális kihívást jelent számukra és természetesen családjaik számára is biztosítani a méltányos élet lehetőségét. Talán itt van a legnagyobb szükség olyan kezdeményezésekre, amelyek ezt segítik. Két évvel ezelőtt védjegyet kapott a Katolikus Szeretetszolgálat Kapaszkodó(k) programja, a demenciával élő betegeket és hozzátartozóikat segítő kiadvány. 

Az országosan széles kört érintő probléma folytatása a Katolikus Szeretetszolgálat idei programja: a demencia információs órák, amely segít megérteni a betegséget és a hozzá való viszonyt. Segít az ezzel élőknek és családtagjaiknak. A figyelemfelhívó demencia-séta, a Koltai Róbert főszereplésével készült film, a betegségről szóló információk promóciója pedig mind-mind azt a célt szolgálják, hogy a társadalom elfogadja a betegséget és megtalálja az együttélés méltóságteljes módját a betegséggel. Szeretetben és elfogadásban. Az alapítvány tagjai tehát most másodjára is zászlajára tűzi a demens betegek és hozzátartozóik támogatását. A program gazdája: a Katolikus Szeretetszolgálat. A projekt felelőse: dr. Radnainé dr. Egervári Ágnes. 

« Vissza

A program szakmai vezetője:
dr. Radnainé dr. Egervári Ágnes
Kapcsolattartó:
dr. Radnainé dr. Egervári Ágnes
További információ a programról:
https://www.szeretetszolgalat.hu

Itt azonnal üzenhet alapítványunknak

Név *:
Telefon *:
E-mail *:
Üzenet *:

Az adatkezelésről bármikor jogosult tájékoztatást kérni, valamint az adatok helyesbítését avagy törlését igényelni a “21 Nő az egészségügyért” Alapítvány 1061 Budapest, Király u. 12. címére postai úton, avagy a kertesz.eva@21no.hu e-mail címre küldött levélben.

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!

Találkozzunk a facebook-on is:

A portál motorja a projekto