Hangák - a Zöldre érett nők közössége

0-120
Kategória: Edukáció
Hangák - a Zöldre érett nők közössége

2019-es díjazottaink a Hangák, olyan anyukák (és családjaik), akik aktívan tesznek a környezetükért, a környezetük egészségéért, tisztaságért, a Földünkért, a gyermekeink jövőjéért. Mert ha a környezet nem egészséges, amiben élünk, akkor mi sem lehetünk azok!

Az egészség fogalma rendkívül összetett. A test, a lélek, a környezet, a külvilágból érkező fizikai hatások és gondolatok egyaránt befolyásolják közérzetünket, létünket a világban. A 21. század radikális változásokat hozott az életünkbe, s a változásokra először csak hasznos, később illik, egy kis idő elteltével muszáj reagálnunk. 

Azok az emberek, azok a közösségek vannak előnyben, akik úttörőként képesek választ adni korunk aktuális kérdéseire. A környezetvédelem, a globális felmelegedés következményei, a zöld gondolkodás, a tudatos fogyasztói magatartás, a közösségben való lét, az anyai és női szerep mind megannyi hívószó, amely elevenen érint minden egyes embert.

A Hangák, a Zöldre érett nők válaszokat, sőt nemcsak válaszokat, hanem gyakorlati útmutatást adnak azoknak, akik érzik, hogy aktívan valami jót és életképes mintát akarnak a jelenben és a jövőben népszerűsíteni. Minden ember nyomot akar hagyni a következő generáció életében, de vannak korszakok, amikor nem egy vagy több generációban kell gondolkodnia az embernek, hanem ki kell terjessze a gondolkodását, és tágabb dimenzióban kell elhelyezni az üzeneteit. 

Kucsinka Gabriella és a Hangák közössége ezt teszi, amikor a Tiszán vagy fesztiválokon szemetet gyűjt, amikor magyar bio, öko és környezetbarát gyártókkal összefogva közösségi vásárlás keretében juttat el zöldinfókat, termékeket egyre több családhoz. Eddig közel 100 nő hozott létre hangaközösséget szerte az országban. Minden egyes vásárlással a hangaközösség által megjelölt alapítvány, egyesület is támogatásban részesül. A közösségi vásárlás sokak számára megvalósítható, kézzelfogható gyakorlattá válik, nem is kérdés, hogy mennyire hasznos úgy a fenntarthatóság, mint a környezetvédelem szempontjából. 

A tenni akarás közösséget működtet, barátságok jönnek létre jó célokért, korszerű megoldásokkal. Az atomizálódó társadalomban a Hangák közössége százakat képes mozgósítani. Nincsenek egyedül. Az egészséges életforma és az egészség, környezetvédelem így találkozik össze az ő működésükben. 

« Vissza

A program szakmai vezetője:
Kucsinka Gabriella
Kapcsolattartó:
Kucsinka Gabriella
E-mail:
gabi@hangak.hu
További információ a programról:
https://hangak.hu

Itt azonnal üzenhet alapítványunknak

Név *:
Telefon *:
E-mail *:
Üzenet *:

Az adatkezelésről bármikor jogosult tájékoztatást kérni, valamint az adatok helyesbítését avagy törlését igényelni a “21 Nő az egészségügyért” Alapítvány 1061 Budapest, Király u. 12. címére postai úton, avagy a kertesz.eva@21no.hu e-mail címre küldött levélben.

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!

Találkozzunk a facebook-on is:

A portál motorja a projekto