Három királyfi, három királylány - Mérföldkövek I.

Középiskolások
Kategória: Prevenció
Három királyfi, három királylány - Mérföldkövek I.

Mérföldkövek címen hozta életre a Hungaropharma azt a projektjét, melyben a vele partnerségi kapcsolatban álló gyógyszertárak bevonásával két civil szervezet misszióját, - mely egyben két égetően fontos népegészségügyi téma is - aktív, széleskörű kommunikációját kívánja támogatni.

Első mérföldkő: a születés

Ma Magyarországon a fiatalok sokkal több gyermeket szeretnének, mint amennyi megszületik. A Prof. Dr. Kopp Mária által megálmodott Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom célja nem más, mint az, hogy a kívánt gyermekek szülessenek meg.  E cél érdekében a Mozgalom számos kutatást végzett, és a kutatási eredmények alapján több nagyszabású programot indított. Ezek közül az egyik unikális programjuk az apák családon belüli helyzetéről, szerepéről folytatott nyílt, edukatív kommunikáció. Így jöttek létre az Apa-füzetek. Az Apa-füzet I. a terhességről, a gyermekvárásról szól, míg az Apa-füzet II. részében a szerzők a születéstől a baba egy éves koráig terjedő időszakát mutatják be.

A mozgalom szakembereinek a tapasztalatai azt bizonyítják, hogy a férfiak kifejezetten örülnek, hogy van, aki az ő életüket is követi. Beszámolóik szerint a füzetben leírt tanácsok könnyebbé teszik számukra a gyermek születésével együttjáró változások feldolgozását. A kiadvány a gyógyszertári gondozás keretén belül a csatlakozott gyógyszertárakon keresztül elérhető.  

« Vissza

A program szakmai vezetője:
Skrabski Fruzsina
Kapcsolattartó:
Skrabski Fruzsina
E-mail:
skrabski.fruzsina@gmail.com
További információ a programról:
http://www.haromkiralyfi.hu/

Itt azonnal üzenhet alapítványunknak

Név *:
Telefon *:
E-mail *:
Üzenet *:

Az adatkezelésről bármikor jogosult tájékoztatást kérni, valamint az adatok helyesbítését avagy törlését igényelni a “21 Nő az egészségügyért” Alapítvány 1061 Budapest, Király u. 12. címére postai úton, avagy a kertesz.eva@21no.hu e-mail címre küldött levélben.

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!

Találkozzunk a facebook-on is:

A portál motorja a projekto