Kapaszkodó(k) demenciaprogram - Mérföldkövek II.

Középiskolások
Kategória: Prevenció
Kapaszkodó(k) demenciaprogram - Mérföldkövek II.

Mérföldkövek címen hozta életre a Hungaropharma azt a projektjét, melyben a vele partnerségi kapcsolatban álló gyógyszertárak bevonásával két civil szervezet misszióját, - mely egyben két égetően fontos népegészségügyi téma is - aktív, széleskörű kommunikációját kívánja támogatni.

Második mérföldkő: az élet alkonyán

Kapaszkodók – Gyakorlati tanácsok a demencia útvesztőjében címmel jelent meg a Katolikus Szeretetszolgálat hiánypótló kiadványa, amely segítséget nyújt a demens betegeknek és hozzátartozóiknak. Az egész világon, így Magyarországon is nő az érintettek száma. A legszerényebb becslések szerint az országban ma kb. 250 000 demens beteg van. Ellátásuk, a betegségük kezelése még akkor sem megoldott, ha szakszerű ellátást kapnak. Óriási gondot jelent, hogy a betegek jelentős többség nem kerül orvoshoz, így nem kap szakszerű támogatást.  A család, a tágabb környezet - gyakran a hozzá nem értés hiányában -  rosszul kezeli a betegséget, és rosszul bánik a beteggel.

A Mérföldkő program keretén belül a világon elsőként kezdődhet meg egy olyan interprofesszionális munka, mely a demens betegek ápolásába gyógyszerészeket is bevonja. És teszi ezt azért, mert a lakosságot leghatékonyabban elérő egészségügyi szakemberek a gyógyszerészek, ők azok, akik gyakran már akkor észlelik a betegség tüneteit, amikor a család még észre sem veszi, hogy baj van.


« Vissza

A program szakmai vezetője:
Dr. Egervári Ágnes neurológus
Kapcsolattartó:
Dr. Egervári Ágnes neurológus
E-mail:
indaprojekt@gmail.com
További információ a programról:
http://inda.info.hu/kiadvanyok

Itt azonnal üzenhet alapítványunknak

Név *:
Telefon *:
E-mail *:
Üzenet *:

Az adatkezelésről bármikor jogosult tájékoztatást kérni, valamint az adatok helyesbítését avagy törlését igényelni a “21 Nő az egészségügyért” Alapítvány 1061 Budapest, Király u. 12. címére postai úton, avagy a kertesz.eva@21no.hu e-mail címre küldött levélben.

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!

Találkozzunk a facebook-on is:

A portál motorja a projekto