Egészségre nevelés

A népegészségügyben fordulatot jelentő Ottawai Karta (1986) kimondja, hogy az egészség fejlesztésében óriási szerepe van az egyénnek, akit segíteni kell abban, hogy a hétköznapokban az egészséget válassza. Sokszor csupán azért, mert ez jelenti az egyszerűbb választást. Az egészségre nevelés, az egészségfejlesztés egy komplex folyamat. Eredményeként az egyének és a közösségek felelősséggel képesek dönteni saját sorsukról. Jó döntés akkor születik, ha az emberek egyenlő esélyt kapnak az egészséges életre, függetlenül attól, hogy az ország mely részében, milyen szociális körülmények között élnek. Vagy éppen melyik nemhez tartoznak. Járjunk nyitott szemmel, találjuk meg a hiteles információkat és csatlakozzunk olyan közösségekhez, ahol mindezt megadják számunkra!

A 21 Nő az Egészségügy Alapítvány tagjai mind elismert egészségügyi szakemberek, akik napi munkájuk mellett elkötelezetten próbálják a környezetükben élőket egy egészségesebb életmódra nevelni. 21 pedagógusunk pedig az óvodákban, iskolákban dolgozva teszika gyerekek mindennapjainak részévé az egészséget. Az alábbi videókban elmondják, szerintük mivel tehetjük magunkat egészségesebbé.

Itt azonnal üzenhet alapítványunknak

Név *:
Telefon *:
E-mail *:
Üzenet *:

Az adatkezelésről bármikor jogosult tájékoztatást kérni, valamint az adatok helyesbítését avagy törlését igényelni a “21 Nő az egészségügyért” Alapítvány 1061 Budapest, Király u. 12. címére postai úton, avagy a kertesz.eva@21no.hu e-mail címre küldött levélben.

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!

Találkozzunk a facebook-on is:

A portál motorja a projekto