Mikulásnapi mosoly

Mosolyt a kórházakba!

Jótékonysági futás Mikulás előestéjén

 

December 5-ének éjszakáján a Mikulás azon fáradozik, hogy mindenkit meglepjen egy kis ajándékkal, és így csaljon mosolyt a gyerekek és felnőttek arcára. Igen ám, de mi van azokkal, akik ezt az éjszakát otthonuktól - és csizmájuktól - távol töltik egy kórházban? Úgy döntöttünk, hogy nekik mi visszük el az ajándékokat!

Mivel nekünk nincs varázslatos repülő szánunk, ezért futva közlekedünk, hogy minél több kórházba eljuttathassuk az ajándékokkal teli zsákokat és velük együtt a mosolyt. :)

Hogy ki az a MI? A jótékonysági Mikulás-futás ötletét a 21 Nő az egészségügyért alapítvány és az AKUT szakasz kommunikációs közösség ötlötte ki azzal a céllal, hogy együttérzését fejezze ki mindazokkal a betegekkel és egészségügyi szakdolgozókkal, orvosokkal, akik ezt az éjszakát a kórházakban töltik. Úgy hisszük, hogy a szakmai felkészültség mellett a jó egészségügy alapja az őszinte törődés és az egymás iránti kedvesség.

Ez lenne az ötlet… A megvalósításban azonban mindenkire számítunk, aki egyetért a célunkkal.

Gyeretek, legyetek ti is Mikulások egy estére!

Fussatok velünk, vigyük együtt a mosolyt a kórházakba!

A 7 kilométeres futás este 6-kor indul a Nagyvárad térről.

Csatlakozzatok a Facebookon meghirdetett Mosolyt a kórházakba eseményhez, ahol minden részletes és friss információt megkaptok a rendezvényről. Szeretnénk, ha minél több magánember, valamint intézmény, szervezet, alapítvány és sajtóorgánum is velünk tartana egy-egy nagykövetük résztvételével.

Nagyon-nagyon köszönjük az adományokat a következő partnereinknek:

 • Állami Egészségügyi Ellátó Központ
 • AMC Networks Central Europe
 • Béres Gyógyszergyár
 • Coca-Cola Magyarország 
 • Eisberg Hungary
 • HARTMANN
 • Hungaropharma
 • Hunorganic Kft.
 • KOMÉTA 99 ZRt.
 • Nestlé Hungária 
 • Semmelweis Egyetem Gyógyszerésztudományi Kar
 • Stern Communications
 • SpringMed Kiadó
 • Unilever Food Solutions Magyarország

 A résztvevők személyes motivációi:

Kertész Éva, a 21 Nő az egészségügyért alapítvány ügyvezetője:

„A 21 Nő az egészségügyért alapítvány tagjai azért kezdeményezték a Mikulás napi futást, mert olyan egészségügyben hisznek, ahol a beteg és a egészségügy munkatársai tisztelik egymást, ahol a gyógyítás során mindig van helye az emberi gesztusoknak, a bátorító mosolynak. A kórházakban éjjel-nappal, megállás nélkül folyik a gyógyító munka, bizonyára jól esik a betegeknek, az ápolóknak, az orvosoknak, hogy Mikulás előestéjén is gondolunk rájuk”.

Baji Anikó, az AKUT Szakasz alapítója:

„Az egészségügy az egész társadalmat érinti, így mindenkit, aki benne él, illetve az egészségügyben dolgozik. Egészségügyi médiakommunikációs közösség irányítójaként, és az egészségügyben aktívan tevékenykedő triage nővérként mindkét oldal alapvető érzelmi igényével találkozom napi rendszerességgel. A beteglelátásban dolgozóknak szükségük van a mai rohanó világban a pozitív érzelmi reakciókra és figyelemre, hiszen a munkájuk lényege a törődésre épül, és a szeretetből táplálkozik”.

Kun J. Viktória egészségügyi szakújságíró:

„Kívülállóként, mégis benne élőként folyamatosan azt érzékelem, hogy orvosnak, betegnek, szakdolgozónak leginkább az emberi gesztusok és a kommunikáció hiányoznak ma az egészségügyünkből. Ha tudjuk mi, miért történik, elhisszük, hogy a másik a legjobbat akarja, bizalmat szavazunk és kapunk, nem a botrányok, rémhírek és a panaszáradat határoznák meg ennek a háromszögnek a kapcsolatát. Ennek helyreállításának első lépése lehet egy ilyen kezdeményezés. Hogy értsük és lássuk egymást”.  


Itt azonnal üzenhet alapítványunknak

Név *:
Telefon *:
E-mail *:
Üzenet *:

Az adatkezelésről bármikor jogosult tájékoztatást kérni, valamint az adatok helyesbítését avagy törlését igényelni a “21 Nő az egészségügyért” Alapítvány 1061 Budapest, Király u. 12. címére postai úton, avagy a kertesz.eva@21no.hu e-mail címre küldött levélben.

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!

Találkozzunk a facebook-on is:

A portál motorja a projekto