Ismeretlen ismerősök

Kórházsuli
Kategória: Gyógyulás
Ismeretlen ismerősök

A KórházSuli diák önkéntesei 14-18 évesek, a kért tananyagokat feldolgozzák, s mindent elkövetnek, hogy érdekessé is tegyék. A kórházban fekvő gyermekeknek pedig az a feladatuk, hogy ne maradjanak le a tanulásban a kortársaiktól, ebben a tananyagon kívül kapnak segítséget egyetemistáktól, akikkel Skype-on vagy akár személyesen is találkoznak. Habár a középiskolások és a beteg gyermekek gyakran hónapokig kapcsolatban vannak, nem ismerik egymást, sem egymás email címét, telefonszámát. Viszont üzennek egymásnak, a személyes kapcsolatról nem akarnak lemondani.

A KórházSuli diák önkéntesei 14-18 évesek, a kért tananyagokat feldolgozzák, s mindent elkövetnek, hogy érdekessé is tegyék. A kórházban fekvő gyermekeknek pedig az a feladatuk, hogy ne maradjanak le a tanulásban a kortársaiktól, ebben a tananygagon kívül kapnak segtséget egyetemistáktól, akikkek Skype-on vagy akár személyesen is találkoznak. Habár a középiskolások és a beteg gyeremekek gyakran hónapokig kapcsolatban vannak, nem ismerik egymást, sem egymás email címét, telefonszámát. Viszont üzennek egymásnak, a személyes kapcsolatról nem akarnak lemondani.

KórházSulis betegek az önkénteseknek

 

Noémi, évek óta nem jár iskolába:

„Ma volt az első 'óránk'! Nagyon élveztem! Alig várom a következőt! :))) Orsi teljesen más megvilágításba mutatja/mutatta be nekem az irodalmat, már most imádok vele dolgozni!!!”

Anna, 10. osztályos, fizikát tanul:
„Köszönöm szépen! Ebből a témakörből fogok dolgozatot írni jövő héten, úgyhogy sokat segít. Még egyszer köszönöm!:)”

Nándi, Asperger szindrómás, 10 éves, az ige fogalmáról tanul

Nándi ma délelőtt megnézte a nyelvtant, és mindent megcsinált. Délután pedig azt mondta, hogy olyan kedve lenne még tanulni. Várjuk a következő részt :)”

Marcsi üzenete a segítőinek a vizsgája előtt….

 „A lányoknak akkor mondok néhány kis jellemzőt, hogy segítsem a munkájukat! 14 éves vagyok, Nyíregyháza mellett élek a családommal, két bátyámmal és szerető kiskutyámmal. Hobbim a lovaglás, nagyon szeretem csinálni. Ezen kívül elfoglaltságaim közé tartozik az olvasás, görkorizás, úszás is. Rajongók a tinis szerelmes gimis könyvekért, illetve a krimikért. Fotózni nagyon szeretem az állatokat, növényeket, természetet és mindent, amiben fantáziát fedezek fel! Kedvenc ételem a palacsinta és a tésztás ételek. Szeretlek honfoglalózni.

Üdv: Marcsi

Ui: Sok sikert a lányoknak,hatalmas segítség voltak/lesznek mindig is. Millió ölelés és puszi nekik.”

 

….és a vizsga után:

„Kedves Lányok! 

 Mikor felvételi előtt álltam, akkor kaptam rengeteg segítséget tőletek, a sok-sok színes, érdekes feladattal. A felvételinek meglett az eredménye! Jól sikerült,a magyar. Az érdem a tiétek is!

Mégegyszer, köszönet a lányoknak!

M”

 

Segítő gimnazisták tananyagokba csempészett a kórházban fekvő diákoknak

 

 

“Kedves Anna!

Nagyon örülök, hogy megismerhettelek! Én mindig vártam az órákat és remélem,

hogy neked se volt ez olyan szigorú tanulás, hanem kicsit kötetlenebb és neked szóló,

én legalábbis ezen igyekeztem. Nyáron folytatjuk, úgyhogy még találkozunk! :)

Szeretettel: Anita”

“Mi mindketten még teljesen újak vagyunk ebben a műfajban, (de nagyon lelkesek!) Ha minden jól alakul, akkor mostantól mi fogunk matekozni veled, (juhéééj) valószínűleg átrágjuk magunkat az összes eddigi központi felvételin, hidd el, így lehet a legjobban felkészülni.”

“Ha bármilyen kérdésed van, írj nyugodtan, amúgy tök kedvesek vagyunk, tényleg!
Jó tanulást, az erő legyen veled!”


“Ennek a feladatnak a leírása kicsit hosszúra sikeredett, ezért bocsánat is, viszont így találtam a legelmagyarázhatóbbnak, és remélem jól gondoltam. :)”

“Előre szólok, hogy néha nagyon csúnya tud lenni a feladat megfogalmazása, ilyenkor venni kell egy mély levegőt, és legjobb képességeink szerint értelmezni a szöveget.”

Kedves Atti!

Először is szeretném megköszönni neked, hogy egy kicsit beengedtél a világodba és megismerhettelek. Az utunk során úgy érzem, hogy nem csak te tanulsz tőlem, hanem veled, és általad én is sokat tanultam! A tanárság kapujában még sokat kell tanulnom,

és te vagy az első alanyom, aki ebben közreműködik! :) Azt kívánom neked, hogy maradj mindig ilyen csalafinta, de ugyanakkor megbízható és udvarias! Egy Churchill idézettel fejezem be soraimat (róla még most fogunk tanulni!):"A siker nem döntő, a kudarc nem végzetes: a bátorság, hogy folytasd, ez az, ami számít."

Szeretettel:  Brigitta”

"Jakab nagyon rendes es szigorú is, ami kell Andrisnak, így szépen haladnak..."

 

« Vissza

Dátum:
2017.11.09.
A program szakmai vezetője:
Tóthné Tamási Mónika, Berczelédi Réka
Kapcsolattartó:
Tóthné Tamási Mónika
E-mail:
info@korhazsuli.com
További információ a programról:
http://korhazsuli.com/
5 éves a KórházSuli!

5 éves a KórházSuli!

Kórházsuli

És ebből a jeles alkalomból összehívtak egy sajtó reggelit, hogy még többen szerezzenek tudomást róluk és munkájukról. Természetesen mi is elmentünk megnézni őket, hogy kicsit együtt ünnepeljük ezt a az évfordulót védjegyes csapatunkkal.

Az emberek jók, csak kell nekik mutatni valamit, aminek értelme van!

Az emberek jók, csak kell nekik mutatni valamit, aminek értelme van!

Kórházsuli

A KórházSuli kerekasztalánál a beteg gyerekek tanítását megszervező civil mozgalom két mozgatórugójával és a budapesti Eötvös József Gimnázium diákjaival, vagy ahogyan ők nevezik magukat, a Kommandósokkal beszélgettünk arról, hogy hogyan változtatta meg az életüket a távolból az a sok beteg gyerek, akikért dolgoznak.

Ki van a másik oldalon?

Ki van a másik oldalon?

Kórházsuli

Az Eötvös József Gimnázium diákjai sosem találkoznak azokkal a gyerekekkel, akiknek tananyagokat fejlesztenek. Egészen kevés információt tudnak beteg kortársaikról, nem tudják, hogy mi a betegsége, de azt tudják, hogy mi a hobbija. Nem tudják, hogy meddig kell kórházban maradnia, de azt igen, hogy milyen filmet szeret nézni, milyen zenét szeret hallgatni. S ha kiderül, hogy a másik oldalon egy Star Wars rajongó van, biztosan bekerül a tananyagba egy kis üzenet, de legalábbis egy kép Darth Vadertől vagy Luke Skywalkertól.

Itt azonnal üzenhet alapítványunknak

Név *:
Telefon *:
E-mail *:
Üzenet *:

Az adatkezelésről bármikor jogosult tájékoztatást kérni, valamint az adatok helyesbítését avagy törlését igényelni a “21 Nő az egészségügyért” Alapítvány 1061 Budapest, Király u. 12. címére postai úton, avagy a kertesz.eva@21no.hu e-mail címre küldött levélben.

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!

Találkozzunk a facebook-on is:

A portál motorja a projekto