HENT

Kategória: Prevenció
HENT

A jövő generációja, az általános és középiskolás korosztály viszonylag hamar válik a fogyasztói társadalom részévé, azonban sem az interneten történő vásárlás kockázataival, sem a hamisítás következményeivel nincsenek tisztában.

A hamisított termékek veszélye

A pedagógusok részéről egyértelmű igény mutatkozik arra, hogy az oktatási anyag részévé váljon az effajta felvilágosítás, azonban a témakör annak specifikussága miatt számukra is kevéssé ismert, emellett nagyon nehéz olyan hiteles információkat átadni a tanulók részére, amelyek egyaránt érdekesek, hasznosak és könnyen befogadhatóak.

Hamis gyógyszerek az internetről

Az elektronikus oktatási anyagok elkészítésével ezt a hiányt igyekezett pótolni a HENT gyógyszerhamisítás elleni munkacsoportja. Céljuk, hogy a pedagógus úgy legyen képes felvilágosító foglalkozást vagy osztályfőnöki órát tartani erről a speciális témáról, hogy annak elsajátítása egyszerű, szórakoztató, a tananyag pedig érthető és érdekes is legyen. A tananyagok elkészítésénél a látvány szerepe legalább olyan fontos volt, mint a mondanivalóé, hiszen a diákokat az üzenetnél gyorsabban ragadja magával a vizuális élmény, ezért színesek és interaktívak az előadások anyagai.

Tananyag középiskolásoknak

A középiskolások számára készült anyagban a gyógyszerhamisítás és az illegális internetes kereskedelem külön témaként is szerepel, mivel azt gondoljuk, hogy ez a korosztály különösen érintett lehet. A  témakör  alkalmas lehet arra is, hogy egy adott településen a gyógyszerész - aki hivatásánál fogva a leghitelesebb ebben – segítse a középiskolások eligazodását a hamis gyógyszerek veszélyeiről.

Óravázlat tanárok számára a gyógyszerhamisításról

« Vissza

A program szakmai vezetője:
Dr. Ilku Lívia
Kapcsolattartó:
Dr. Ilku Lívia
További információ a programról:
http://www.hamisitasellen.hu/oktatasi-anyagok-iskolasok-reszere/

Kapcsolódó cikkek

A hamis termék egyetlen kattintásra van tőlünk

A hamis termék egyetlen kattintásra van tőlünk

HENT

A 21 Nő az Egészségügyért Alapítvány tagjai nem győzik hangsúlyozni, hogy nem lehet elég korán kezdeni, időben meg kell tanítani, hogyan óvhatjuk meg az egészségünket. A hamis termékek megjelenése nem újdonság, a változás talán csak annyi, hogy az internet elterjedése leegyszerűsíti ezeknek az árucikkeknek a beszerzését.

Itt azonnal üzenhet alapítványunknak

Név *:
Telefon *:
E-mail *:
Üzenet *:

Az adatkezelésről bármikor jogosult tájékoztatást kérni, valamint az adatok helyesbítését avagy törlését igényelni a “21 Nő az egészségügyért” Alapítvány 1061 Budapest, Király u. 12. címére postai úton, avagy a kertesz.eva@21no.hu e-mail címre küldött levélben.

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!

Találkozzunk a facebook-on is:

A portál motorja a projekto