Okosdoboz

Kategória: Prevenció
Okosdoboz

Az OkosDoboz egy olyan digitális taneszköz, mely grafikus feladatsorokkal, rövid oktató videókkal, gondolkodási képességeket fejlesztő játékokkal segíti az általános iskolás gyerekeket az ismeretek elsajátításában, azok gyakorlásában és a képességeik fejlesztésében. A kidolgozott feladatok fókuszában az egészségnevelés áll 160 egészségnevelés témájú videóval, 30 kognitív játékkal.

Játék és tanulás

Az OkosDoboz egy olyan digitális taneszköz, mely grafikus feladatsorokkal, rövid oktató videókkal, gondolkodási képességeket fejlesztő játékokkal segíti az általános iskolás gyerekeket az ismeretek elsajátításában, azok gyakorlásában és a képességeik fejlesztésében.

A kidolgozott feladatok fókuszában az egészségnevelés áll 160 egészségnevelés témájú videóval, 30 kognitív játékkal.

Csak pontosan, szépen

Dr. Szlankó János, az OkosDoboz ötletgazdája több mint három éve dolgozik a sokszínű tananyag létrehozásán informatikusok, grafikusok, designerek, tanárok és nem utolsó sorban egészségügyi szakemberek bevonásával. Az okosdoboz.hu-ra felkerülő minden egyes információ hiteles adatokon, az evidence based medicine által elfogadott orvosi gyakorlaton alapul, a készítés során pontos forrásmegjelöléssel.

Videózás az iskolákban

A szűrők segítségével téma és korosztály szerint kiválaszthatóak a feladatok. A diákok az eredményeik mellett azt is látják, hogy a tudáspróba versenyben a kortársaik korcsoportjában milyen helyezést érnek el.  A 2017-ben véget ért tanévben marketing tevékenység, promóció nélkül kb. 100 000 gyerek látogatott az oldalra, 200 000 volt a letöltött egészségnevelési videók száma. Az admin felületen megtalálható adatokból kiderült, hogy a weboldalon lévő feladatok iskolai használata ma már nagyobb mint az otthoni. Alig öbb mint két év alatt 4 398 648 volt a megoldott feladatok száma. 

« Vissza

A program szakmai vezetője:
Dr. Szlankó János
Kapcsolattartó:
Szűcs Dóra
E-mail:
info@wizper.hu
További információ a programról:
http://www.okosdoboz.hu/

Kapcsolódó cikkek

Digitális egészségnevelés az iskolákban? Igen! Ez az OkosDoboz!

Digitális egészségnevelés az iskolákban? Igen! Ez az OkosDoboz!

Okosdoboz

A kezdeményezés a magyar piacon egyedi, az érdeklődés és a visszajelzések alapján hatalmas űrt pótol – éppen ezért karolta fel népszerűsítésre a 21 Nő az Egészségügyért Alapítvány.

Valami új – valami más. A gyerekeké!

Valami új – valami más. A gyerekeké!

Okosdoboz

Magyarország egyik leglátogatottabb digitális feladatgyűjteménnyel rendelkező oktatási portálja az okosdoboz.hu. Szűcs Dóra, az OkosDobozt fejlesztő Wizper Kft ügyvezetője a kezdetekről és a jelenlegi eredményekről mesél a 21no.hu-nak és arról, hogy miért igazán fontos a digitális tér meghódítása.

Itt azonnal üzenhet alapítványunknak

Név *:
Telefon *:
E-mail *:
Üzenet *:

Az adatkezelésről bármikor jogosult tájékoztatást kérni, valamint az adatok helyesbítését avagy törlését igényelni a “21 Nő az egészségügyért” Alapítvány 1061 Budapest, Király u. 12. címére postai úton, avagy a kertesz.eva@21no.hu e-mail címre küldött levélben.

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!

Találkozzunk a facebook-on is:

A portál motorja a projekto