Debreceni projekt

Kategória: Edukáció
Debreceni projekt

A Debreceni Egyetem Gyógyszerész karának felmérése alapján dr. Gyermán Anna és dr. Bácskay Ildikó arról értekeznek, hogy a középiskolás korosztálynak szüksége van olyan alap információkra, amelyek az egészségtudatos magatartás kialakulását segítik.

Stresszesdiákok

A dohányzás, alkohol- és kábítószer fogyasztás mellett új és a korcsoportra jellemző problémát jelent a stressz, a kialvatlanság. Az is kiderült, hogy a 14-19 éves diákoknak ritkán jut eszébe, hogy egészségügyi kérdéseikkel a gyógyszertárba menjenek, nem gondolják, hogy a gyógyszerész számos egészségügyi kérdésben szakértő tanácsot tud adni.

Alapismeretek a patikákról

A tájékoztató előadás felépítésének szempont sora a mérésekre alapozva a következőkből áll: gyógyszerészeti alapfogalmak tisztázása; az öngyógyítás irányelvei (mikor alkalmazható OTC készítmény, étrendkiegészítő, mikor kell orvoshoz fordulni); a gyógyszertár mint egészségügyi intézmény és működése.

Dr. Bácskai Ildkikó és Dr. Gyermán Anna diákok körében végzett kérdőíves kutatása alapján készült a dolgozat a középiskolás diákok gyógyszertári és egészségügyi ismereteiről, amely az előadás tematikájának összeállításakor kiindulópontként szolgált. 

« Vissza

A program megvalósulásának helye:
Debrecen
A program szakmai vezetője:
Dr. Bácskay Ildikó, Dr. Gyermán Anna
Kapcsolattartó:
Dr. Gyermán Anna
E-mail:
gyerman.anna@gmail.com
További információ a programról:
http://mgyt.hu/hu/

Kapcsolódó cikkek

Középiskolás betegedukációs program bemutatása a Gyógyszerészek Világnapján

Középiskolás betegedukációs program bemutatása a Gyógyszerészek Világnapján

Debreceni projekt

Mottó: „A beteggel beszélgetnünk kell….” A Debreceni Egyetem Gyógyszerésztudományi Karán néhány évvel ezelőtt Dr. Bácskay Ildikó egyetemi docens témavezetésével Dr. Gyermán Anna PhD munkájának keretében, pilot programként indult el a középiskolások egészségértésnek felmérése.

Gyógyszerész a középiskolában

Gyógyszerész a középiskolában

Debreceni projekt

2015 óta mintegy 13 osztályban hangzott el az előadás, ez azt jelenti, hogy mintegy 390-400 diák hallott Gyermán Annától és egy-egy önkéntes gyógyszerész hallgatótól a patikai munkáról, a gyógyszerekről.

Milyen az a patika, ahová egy diák is szívesen belép?

Milyen az a patika, ahová egy diák is szívesen belép?

Debreceni projekt

Manapság könnyen adódik arra lehetőség, hogy a gyógyszerészi munka a szakmán belül és kívül is középpontba kerüljön, s egyes kédéseket a megszokottól eltérő szemszögből világítsunk meg. Világos és színes falak, halk zene, egy bátorító mosoly – 15-16 éves beszélgetőtársaim szerint csupán ennyi elég lenne ahhoz, hogy jó érzéssel lépjenek az egészség fellegvárába.

Fiatal Betegedukáció Eredmények

Fiatal Betegedukáció Eredmények

Debreceni projekt

A felmérés eredménye

Itt azonnal üzenhet alapítványunknak

Név *:
Telefon *:
E-mail *:
Üzenet *:

Az adatkezelésről bármikor jogosult tájékoztatást kérni, valamint az adatok helyesbítését avagy törlését igényelni a “21 Nő az egészségügyért” Alapítvány 1061 Budapest, Király u. 12. címére postai úton, avagy a kertesz.eva@21no.hu e-mail címre küldött levélben.

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!

Találkozzunk a facebook-on is:

A portál motorja a projekto