Hírek

Középiskolás betegedukációs program bemutatása a Gyógyszerészek Világnapján

Középiskolás betegedukációs program bemutatása a Gyógyszerészek Világnapján

Debreceni projekt

Mottó: „A beteggel beszélgetnünk kell….” A Debreceni Egyetem Gyógyszerésztudományi Karán néhány évvel ezelőtt Dr. Bácskay Ildikó egyetemi docens témavezetésével Dr. Gyermán Anna PhD munkájának keretében, pilot programként indult el a középiskolások egészségértésnek felmérése.

A BUDAPEST SPORTIRODA ÉS A 21 NŐ AZ EGÉSZSÉGÜGYÉRT ALAPÍTVÁNY ORSZÁGOS KÉRDŐÍVES FELMÉRÉSE

A BUDAPEST SPORTIRODA ÉS A 21 NŐ AZ EGÉSZSÉGÜGYÉRT ALAPÍTVÁNY ORSZÁGOS KÉRDŐÍVES FELMÉRÉSE

Megtudtuk, miért futnak a nők. A futás népszerűsége évek óta töretlenül növekszik Magyarországon. Mára sokak számára természetes, hogy a nők szeretnek sportosan és egészségesen élni, számukra a mozgás örömet és pozitív élményeket jelentő hétköznapi tevékenység. Bár sokan rávágnák, hogy a legtöbb nő azért fut, hogy fogyjon, a testsúly csökkentése csak a harmadik helyen áll az okok rangsorában. A sportolók közel fele az egészségmegőrzési szándékot, 43 százaléka a stresszoldást jelölte meg az okok között, és tízből csak négyen mondták azt, hogy fogyni szerettek volna. Motiváló tényező az is, hogy a rendszeres futás önbizalmat ad, segít átvészelni a magánéleti válságokat és nagyban javítja az állóképességet is. A Budapest Sportiroda és a 21 Nő az egészségügyért alapítvány országos kutatása első alkalommal mérte fel azt, hogy miért futnak a nők.

Mit üzen Semmelweis Ignác a 21. századnak?

Mit üzen Semmelweis Ignác a 21. századnak?

A 2018-ban még mindig van mit tanulni a legismertebb magyar orvostól, akit az anyák megmentőjeként ismernek az egész világon. • Jakab Zsuzsanna, a WHO európai regionális igazgatója nemrégiben Budapesten tartott beszédében hangsúlyozta a 200 éve született Semmelweis Ignác munkájának aktualitását. • Hegedűs Zsolt ortopéd sebész arra biztatja kollégáit és a betegeket is, hogy vállaljanak felelősséget együtt a gyógyulás érdekében – igen, a kézfertőtlenítéssel! • Miniszteri rendelet a kórházi fertőzések megelőzéséről

A nők és a futás: már közel 2.000 kitöltés!

A nők és a futás: már közel 2.000 kitöltés!

Nagy érdeklődés mellett zajlik a 21 Nő az egészségügyért alapítvány és a Budapest Sport Iroda (BSI) közös kezdeményezése: az első országos kutatást a nők és a futás témában. A kitöltések száma megközelíti a 2000-ret, és folyamatosan emelkedik! Lubics Szilvia hosszútávfutó és ultramaratonista, illetve Ónodi Eszter színésznő is megválaszolta már a kérdéseket. A kutatás május 27-én, a 23. ALDI Női Futógálán indult, a kérdőívet június 30-ig lehet kitölteni!

A BSI és a 21 Nő az Egészségügyért Alapítvány országos kutatást indít

A BSI és a 21 Nő az Egészségügyért Alapítvány országos kutatást indít

A kérdésekkel a magyar lakosság futással kapcsolatos tapasztalatait szeretnénk megismerni. A válaszadás anonim és önkéntes, az eredményeket kizárólag statisztikai formában összesítve tesszük közzé.

Hobbi, életmódváltás és példamutatás!

Hobbi, életmódváltás és példamutatás!

A futás egyre népszerűbb sportág a magyar nők körében! Rendkívüli kutatást kezdeményez a 21 Nő az egészségügyért alapítvány és a Budapest Sportiroda!

21 Nő a GrandEXPO-n

21 Nő a GrandEXPO-n

A Hungaropharma 2018-as GrandEXPO-ja folytatja a megkezdett párbeszédet a gyógyszerágazat szereplőivel. Találkozzunk május 4-5-én a Groupama Arénában és beszélgessünk!

21 Nő az egészségügyért – önálló futócsapattal a Vivicittán!

21 Nő az egészségügyért – önálló futócsapattal a Vivicittán!

Minden bizonnyal az egyik legizgalmasabb, az egészségügy terén legváltozatosabb munkakörből érkező csapat áll majd rajthoz a „21 Nő az egészségügyért” alapítvány képviseletében április 14-15-én, a 33. Telekom Vivicittá Városvédő Futáson. Az alig 1 éves alapítvány kezdeményezéséhez nemcsak tagjai közül jelentkeztek többen, hanem olyan együttműködő szervezetek női felsővezetői is csatlakoztak, akik számára hasonlóan fontos az egészséges életmód iránti elkötelezettség, hogy fussunk önmagunk és mások egészségéért, ezzel is követendő példát mutatva a lehető legszélesebb közönség számára.

Nemzeti Rákellenes Nap

Nemzeti Rákellenes Nap

Nemzeti rákellenes nap van ma.

Influenzajárvány: kérdezze gyógyszerészét!

Influenzajárvány: kérdezze gyógyszerészét!

Tombol az influenza, az előrejelzések szerint az öt hete tartó járvány csúcs-időszaka még csak ezután jön. Náthás-influenzás tünetekkel a lakosság 2,3 százaléka már volt orvosnál, a gyógyszertárak forgalma is megnőtt. Egyre többször találkozunk az „…olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét” – felhívással. De vajon pontosan el tudjuk-e mondani a gyógyszerésznek, hogy mi a problémánk? Mennyire vagyunk felkészültek, tájékozottak? Mit várunk el, és milyen segítséget nyújthat a gyógyszerész? A „21 Nő az Egészségügyért” alapítvány egyik gyógyszerész tagja, és a tizenéves korosztály számára speciálisan kidolgozott, az alapítvány védjegyével is ellátott interaktív, gyógyszertári edukációs program koordinátorai osztották meg tapasztalataikat.

Itt azonnal üzenhet alapítványunknak

Név *:
Telefon *:
E-mail *:
Üzenet *:

Az adatkezelésről bármikor jogosult tájékoztatást kérni, valamint az adatok helyesbítését avagy törlését igényelni a “21 Nő az egészségügyért” Alapítvány 1061 Budapest, Király u. 12. címére postai úton, avagy a kertesz.eva@21no.hu e-mail címre küldött levélben.

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!

Találkozzunk a facebook-on is:

A portál motorja a projekto